Skocz do zawartości

Zakręciło karuzelą lekko na frazę pozycjonowanie ?

mario1973

Rekomendowane odpowiedzi

Beerbant nie wiem dlaczego uwazasz, że tylko "twoj" tok myslenia jest poprawny.

Jedna firma moze lapac klientow z dzialalnosci na forum inna z bycia top1 na pozycjonowanie, inna przez dzial handlowy itd...

Kazda z tych metod potrafi generowac duze obroty.

Jeżeli piszesz o toku rozumowania to myślę, że jest poprawny (podobnie zresztą jak i moje zdanie na temat wyznacznika konkurencyjności fraz), jeżeli mówimy o sposobach pozyskiwania klientów to masz rację jest ich wiele . Odniosłem się do własnego doświadczenia z bycia w topie (trochę dłuższego niż 1-3 miesiące) dlatego takie a nie inne wnioski postawiłem.

PS

zrobiłem test na "konkurencyjność" - TOP 1 dla frazy wydawałoby się konkurencyjnej a w/g Twoich kryteriów nawet bardzo bo "fraza" daje 28.300.000 wyników, wejść z niej jest 56/miesiąc ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zrob taka analize dla 100 tys fraz i powiedz mi dla ilu sie to zgadzalo a nie przedstawias pojedyncze przypadki.

sądzę iż Twoje założenie to pojedyńcze przypadki bo zakładasz , że o konkurencji świadczy ilość produktów, przy moim założeniu że nie ilość produktów a ilość producentów walczących o rynek zbytu danego produktu świadczy o konkurencyjności to sprawdza się w 100% ;)

EOT

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Sądzę dla @IT zrobienie tej frazy mogło mieć większe znaczenie niż pozyskanie klientów na SEO.

Za pierwszym razem zrobił wokół siebie szum, zainteresowała się nim spora część osób z tego forum. Następnie dało to możliwość zorganizowania szkolenia, gdzie jak zaznaczał wprost - nie zyski ze szkolenia są najważniejsze, ale kontakty.

To pewnie dzięki temu teraz ciśnie w top3 na te frazę stronę innego Marcina oraz na 10 pozycję wbija się kolejna strona jeszcze kogoś komu 'pomaga' @IT.

Naturalnie @Beerbant też swoje wie bo długo długo siedział w okolicach 3 pozycji i pewnie orientuje się w tym temacie.

Każdy z was wie sporo o tej frazie i różnych aspektach bycia w topie na nią, ale odnoszę wrażenie że @IT więcej wyciągnął z tej frazy w miesiąc niż @Beerbant w rok.

"Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!"

Całkiem możliwe ale z serpów przez te parę lat nie "wyciągnąłem ani jednego klienta z miesięcznym budżetem na seo powyżej 3K/miesiąc (mam nadzieję, że innym sie lepiej powiodło) z innych źródeł trafiały się i trafiają wielokrotności, poza tym są jeszcze inne ważne dla mnie aspekty - jakość współpracy z klientem :D

Wartościową konwersję rozumiem jako działania z klientem, który jest partnerem (świadomym lub mniej świadomym ale inteligentnym) o odpowiedniej też wartości finansowej. Wszystko inne "pozycjonowanie" to w dużej mierze strata czasu i nerwów.

Bardzo podoba mi sie ta wypowiedz. W temacie, ktory zalozylem i ktory przywolales miedzy innymi chodzilo mi o takie firmy gdzie klient jest partnerem i z ktorym sie wspolpracuje.

Osobiscie jestem klientem i to chyba dosc wymagajacym. Tak sie zlozylo, ze przez przypadek mialem doczynienia do tej pory z trzema firmami ktore sa lub byly bardzo wysoko lub na 1 pozycji na slowo pozycjonowanie. Przyznam, ze nie szukalem zadnej z tych firm przy pomocy tej frazy. W sumie calkiem niedawno sprawdzilem po tym jak zaczalem zagladac na to forum jak stoja te firmy. Dwie z nich znalazlem przy pomocy innych fraz natomiast jedna z nich przez forum(firmy te sa dobrze znane forumowiczom aczkolwiek nazwy zachowam tylko dla siebie). Jak do tej pory na 3 firmy jedna wydaje sie spelniac wszytkie wymagania czyli posiada udokumentowana skutecznosc oraz maja pozytywne i indywidualne podejscie do klienta(dla ciekawskich nie jest to ss). Co prawda dopiero zaczynam z nimi wspolprace i zobaczymy jak bedzie ze skutecznoscia za kilka miesiecy. Mimo wszystko jestem nastawiony pozytywnie gdyz jak do tej pory potrafili sluchac czego oczekuje i staraja sie to dostarczac.

btw: przepraszam za lekki off tipic.

btw2: przepraszam za bledy ale jestem dyslektykiem...

Kazdy swoje strony wpycha do topu sam.

eeee, proszę Cię. Aż tak to kitów nie wciskaj :

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3Aseo.lagata.pl&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl%3a%6ffficial&client=firefox-a

no chyba, że czegoś nie wiem i to Twój serwis - to przepraszam.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

301 z lagaty jest od hoho

Znaczy BYŁ 301 - bo już nie jest. Wiesz ten blog był trochę w top zatem coś na 100% dawał do ranku.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Jak dla mnie "test/przypadek" (jak zwał tak zwał) był bardzo pouczający i pozwolił mi utwierdzić przekonania co do paru rzeczy :

- konkurencja gra nieczysto (raporty itp)

- nie ma co się chwalić (obowiązkowe NDA)

- łatwo "oszukać" algorytm (nadal podstawa to ilość i jakość BL)

- co nagle to po diable (pośpiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł)

- dzielenie się wiedzą specjalistyczną tylko w zaufanym gronie (podkreślam specjalistyczną a nie podstawami)

także pomimo róznic w pogladach musze Marcinowi podziekować :D

ano. Ostatnio chyba, aż za bardzo i za często.

M

nie wiem jak inni ale ja zwracam też uwagę na zmiany nie tylko w algorytmie ale również na inne rzeczy takie jak chociażby przecieki o naborze i znacznym wzroście zatrudnienia działu GSQT ;)

(pierwsze "delikatne" info o tym było jakieś 1,5 roku temu) ;)

.....

Beerbancie w 100% się z Tobą zgadzam. :D:);) - uwierzysz ? ;)

znacznym wzroście zatrudnienia działu GSQT ;)

jak dla mnie to bardzo duży problem googla i błąd. Zastanawiające jest czy potrafią zapanować nad 'czynnikiem ludzkim'. Każdy ma kolegę, koleżankę, przyjaciela, znajomego ......... koleżeńskie wskazanie konkurencji nawet z lekka łamiącej zasady i .......

a myślisz, że wypad it_managmenta to zwykły raport ? Jako co ktoś mógł zgłosić w raporcie tę stronę ? To nie spam przecież. a inne strony w topie na tę frazę to święte ?

M

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności