Skocz do zawartości

Zbanowane domeny z PR - robić 301?

yomas

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Ostatnio poleciało kilka moich domen zapleczowych (bany), przyczyne znam - nadmierne pingowanie autorskim skryptem na autorskim systemie do tworzenia stron www (uwierzycie?). Nie mniej jednak na wielu z nich wciąż utrzymuje się ciągle PR1.

Co sądzicie, aby zrobić na takich domenach przekierowanie 301, celem uzyskania Fake PR na nowych domenach? Idzie w ten sposób zaszkodzić domenom?

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

przyczyne znam - nadmierne pingowanie autorskim skryptem na autorskim systemie do tworzenia stron www (uwierzycie?)

Mylisz się - przyczyna jest inna : strony to zaplecze i dlatego poleciał ban

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Jak uważasz. Nie mniej jednak to moje domeny, wiem co z nimi robiłem i wiem co było przyczyną bana, pomimo że ich rola dla internautów była znikoma.

Wdrożono pod domeny nowy systemik, po 5-6 dniach domeny poleciały na łeb na szyję. Nowe, Stare, kilku miesięczne, kilku letnie (!), średnio i mocno podlinkowane z małym i dużym site. zZ kolei zaplecze be wewnetrznego skryptu pingowania, trzymają się świetnie. Ale to temat do osobnych dyskusji.

Raz jeszcze z góry dzięki za ewentualne uwagi co do przekierowania.

Przekierowanie nie jest cudowną receptą na ofiltrowania/odbanowanie. Zmieniasz tylko adres a zaplecze nadal jest zapleczem. Będzie mieć te same biedne linki i tę samą cienką treść. Prawdopodobieństwo kolejnego szybkiego bana jest bardzo wysokie.

Za automatyczne nękanie Google co najwyżej zbanuje czasowo IP przed wysyłaniem kolejnych zapytań albo przedstawi do rozwiązania captche na której sie wyłoży Twój skrypcik.

przekierowanie użyłbym jedynie w celu sztucznego przekazania PR z domeny zbanowanej na nową.

Pytanie zatem, czy przez to nowa domena nie dostanie z przez tego typu dzialanie równi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności