Skocz do zawartości

Wzrost pozycji po zdjęciu pkt. z SWL'i

fluore

Rekomendowane odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem linki ze starych swl-i takich jak linkme, linkvolt to śmieci. Statlink obecnie jest bardzo dobrze moderowany i póki co daje efekty. Miałem również taki przypadek, że po zdjęciu linków z linkme nagle pozycje zaczęly rosnąć. Wydaje mi się, że wujek G. w coraz większym stopniu patrzy na jakość linków.

Moim skromnym zdaniem linki ze starych swl-i takich jak linkme, linkvolt to śmieci. Statlink obecnie jest bardzo dobrze moderowany i póki co daje efekty. Miałem również taki przypadek, że po zdjęciu linków z linkme nagle pozycje zaczęly rosnąć. Wydaje mi się, że wujek G. w coraz większym stopniu patrzy na jakość linków.

A ja powiem tak. Jest sobie strona - linkowana m.in. linkme elite - linki zostały wyłączone - strona lekko w górę.

Inna strona - rozpoczęte linkowanie linkme slim - ładny skok w górę.

Kolejna strona (b. trudna fraza) - linkowana m.in. statlinkiem - poz. ok. 18-20, wyłączenie całości linkowania ze statlinka - poz. lekko do góry ok 16-18. Po jakimś czasie włączenie lekko seomatika - poz. do góry na ok 11-13.

Kolejny ciekawy przypadek - domena klienta fraza średnio trudna - linkowana od wielu miesięcy (zaplecze, katalogi, swl-e stałe itp). poz. ok 15.

Jedna ze stron zapleczowych pod tę strone klienta: 1 stronicowa, tekst z mieszarki,subdomena - linkowana wyłącznie gotlinkiem - w ciągu ok. 3-4 tygodni poz. 12-15 - trzyma się któryś już miesiąc.

Z tego co widzę wygląda, że część stron linkowanych dobrymi linkami ma gorszą pozycję, niż te linkowane gorszymi. (a kolejna część zachowuje się odwrotnie).

Najtrudniejsze do ruszenia są domeny stare, pozycjonowane już dłuższy czas.

Jak więc widać nie jest to takie proste jak niektórzy myślą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności