Skocz do zawartości

Jakie czynniki składają się na page rank?

comorgpl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Stworzyłem rok temu swoją stronę, która trzeba przyznać była zle zbudowana. Dlugo sie ladowała. Miała dużo linków z błędem 404, bo mialo miano syltrony niegotowej. Caly serwer byl zagracony. Jedyną dobrą rzeczą było to, mialo juz troche tresci. Strona jest w necie juz prawie rok. Czasem byla tresc aktualizowana. Kiedys sprawdziłem z ciekowości page rank strony. Okazało się, ze ma pg3. Bylem tym bardzo zaskoczony, lecz podejrzewam, ze przez przypadek zrobiłem zaplacze pozycjonerskie. Jest on zrobiony ze stron, kiedys mialy sens, lecz teraz sa to śmieci. Aktualnie tworze na nowo tą stronę, lecz teraz boję się cokolwiek usuwac, bo boje sie o pr. Czy moge usunac te strony z "zaplecza". Czy bedzie mialo to znaczenie? Czy moge stracic linki do starej strony, czy porobic przekierowania?

Gry, sprzęt, recenzje i poradniki Zagryzacz.pl - blog o multimediach i technologii

Eeee, wszelkie gadanie o tym od czego zależy PR są dla mnie nieistotnym bajdurzeniem. Szczególnie od jakiegoś czasu, kiedy strony dopieszczone, z super unikalną treścią tracą PR (strona główna), a strona byle jakie, których treść generowana jest z rss-ów i rzadko zaglądam, dostaje PR ;) W tym roku PR zrobił się - jak dla mnie - patologią. No może trochę ekstremalnie pojechałem :), ale...

A tak w ogóle - jak już inni mówili - nie ma on znaczenia dla pozycji w serpach.

Niby jak google ocenia estetykę strony
;) Podaj źródło tej informacji.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

....tekst oraz ogólny wygląd strony jest ważnym czynnikiem. Ostatnio moja miesięczna subdomena dostała PR1 :D I właśnie teksty, zdjęcia oraz templatka sprawiają, że strona prezentuje się naprawdę ładnie.

No to rewelka ;)

a tak poważnie to PR1 to tyle co nic, a śmieci na najprostszych szablonach dostają PR3.

PR obecnie bardziej myli niż daje obraz jakości strony.

Pisałem to szybko przez komórkę, więc mogliście nie zrozumieć. Chodzi o to, że ja zrobiłem taką jakby stronę śmieć. Nie mam tu na mysli tematyki ani tresci, tylko smieciową budowę strony. Robiłem ją gdy dopiero dowiedziałem się o pozycjonowaniu i właściwie przez to ta strona nie trzyma się kupy i większości standardów pozycjonerskich ani estetycznych. Miała jeszcze takie zaplacze z subdomen z jeszcze większymi śmieciami i o dziwo strona dostała pr3. Właśnie dlatego zacząłem budować ją od nowa, tylko nie wiem jak zachowac ten page rank i jak się w takiej sytuacji zachować.

Gry, sprzęt, recenzje i poradniki Zagryzacz.pl - blog o multimediach i technologii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności