Skocz do zawartości

zakup telewizora

kob22

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

orientuje się ktoś w rynku telewizorów ?

Tyle jest tego syfu na rynku, że nie wiem co wybrać. Oglądania po sklepach już mam dość.

Zastanawiam się na full ledem, maks do 6k (najlepiej 3-4).

Będę wdzięczny za wszystkie wskazówki i modele :)

(L)

Może nie doradzę konkretnego modelu, jednak nie bierz proszę NIGDY telewizora z wystawy. Ostatnio się nadziałem, na szczęście wymienili bez problemu, ale niesmak pozostał...

Ja się zdecydowałem na Samsunga LE40B650T2W (przepisałem z obudowy bo już nie pamiętam). Śmiga nieźle.

E: odpowiedź na pytanie poniżej- kupowałem ten telewizor chyba na początku tamtego roku więc już są nowsze. Ogólnie jednak kolega który ma niezłego wkreta w tę branże doradzał Samsunga :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Polecam Samsungi jeśli chodzi o TV - tu gdzie pracuje jest ich około 20 przy czym większość z nich działa 12g/dobę i po 18 miesiącach pracy nie ma z nimi problemów.

Podkreślam że to nie są TV LED, aczkolwiek jak chcesz mogę Ci (chyba) załatwić model

Dodatkowo ze sprzętu, który ciągle pracuje i działa:

Nec V461

oraz Panasonic TH 42PF20ER

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

Nie wiem do czego potrzebujesz ten telewizor. Jeśli do telewizji, zastanów się, czy potrzebujesz nie wiadomo jakiego dobrego sprzętu - być może 42" HD Ready będzie wystarczający. Jeżeli chcesz podłączyć pod niego jakąś konsolę czy komputer, obowiązkowo wybierz Full HD.

Rozmiar pewnie już sobie wybrałeś, a więc wprowadź kryteria na Ceneo (marka, rozmiar, ew. matryca) i popatrz na oceny, jakie zostawili inni użytkownicy. Nie ma sensu pytać o konkretny model na forum, bo jak sam zauważyłeś, jest sporo modeli w sprzedaży, a każdy poleci to, co sam używa lub zamierza nabyć. Ogólnie radzę wybierać wśród modeli z niższej półki cenowej, ale od dobrych producentów. Nowe technologie powstają obecnie tak szybko, że szkoda ładować kupę forsy w coś, co teraz jest bardzo dobre, a za 2-3 lata po prostu "będzie".

PS. Koniecznie wybierz model posiadający dekoder naziemnej telewizji cyfrowej DVB-T. Będzie to standard bodajże od roku 2014.

6k za telewizor moim zdaniem to przesada. 32 cale starczy spokojnie a 42" HD Ready + USB będzie idealny.

Za kilka lat telewizory będą za darmo rozdawać żeby ludzie oglądali reklamy i to całe dziadostwo.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Niedawno TV 42 cale Full HD, wifi, usb (z opcją odtwarzania filmów), wejście PC widziałem za 2600 zł --- Panasonic

Więc do 3000 coś się znajdzie moim zdaniem, chyba że EKSTRAklasa musi być :)

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

Ja kupiłem ok. rok temu Sony Bravia 40'' za trochę ponad 2000zl, ważne było dla mnie by miał port USB. Można sobie dzięki temu fajnie filmy z pendrive puszczać.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Jeżeli chodzi o telewizję to tylko plazma, żadne LCD. Jeśli więcej jednak będzie grania to może i LCD. Ja mam 3 plazmy, wszystkie 42 cale panasonica i do telewizji nie chcę nic innego.

Jeżeli chodzi o plazmę, to obraz jest OK, ale pobór prądu i ilość ciepła odprowadzanego już niestety nie

Jeśli do PlayStation, to obowiązkowo FullHD. Jeśli do sportu, to 200Hz. ;)

Wydaje mi się, że ta seria będzie w porządku: https://www.ceneo.pl/2457080

Według tego, co piszą tutaj, model 40" ma zmierzoną dynamiczną rozdzielczość poziomą ponad 950 linii. W 42" powinno być podobnie. Kosztuje 4000 zł w RTV Euro AGD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności