Skocz do zawartości

[startup]Xtreme Site Generator

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 198
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Po małych testach już jestem, więc tak, jest kilka rzeczy do naprawienia.

Po 1 coś import z pliku tekstowego nie działa jak trzeba. Chciałem stworzyć sobie tematycznie nową bazę, a więc "Zdania>>Wyczyść bazę", następnie biorę "Zdania>>Importuj>>Z pliku tekstowego", wszystko niby się dodaje, chcę sprawdzić jak się dodało, czyli "Zdania>>Zobacz wszystkie" i wyskakuje błąd, okienko o nazwie "Wyjątek" o treści: "SQLite error no such table: zdania". Jak wyłączę program i włączę jeszcze raz to o dziwo zaimportowane zdania są cacy. Błąd mi wyskakuje tylko przy imporcie z pliku tekstowego.

Po 2 trzeba by poprawić ogólnie import czy to ze schowka czy z pliku, gdyż jeśli w danym tekście wystąpi Enter, czyli zdanie od nowej linii to dodaje puste zdanie do bazy, co później robi problem, zwłaszcza gdy takich pustych zdań uzbiera się sporo, a tak właśnie mam. Widzę też cze czasem ma problemy ze znakami ';:" itp. przy niektórych ucina zdanie zamiast po kropce przy imporcie.

Od takich rzeczy jest PW :) W bazię widzę, że aktywowałeś kopię, ale pewnie próbowałeś na innym kompie odpalić, albo teraz na innym odpalasz ;)

Przypominam 1 licencja = 1 komputer, nie ma możliwości skakania sobie z programem po różnych komputerach.

• 3 tygodnie później...

Witam ponownie,

więc tak, kolejnym babolem w sofcie okazała się liczba generowanych podstron. Dla przykładu mam ustawione aby wygenerowało 1000 podstron, a wygenerowało tymczasem 666 :) Innym razem przy ustawionych 5000 wygenerowało coś ponad 2tys.

Okej, ja u siebie wczoraj działałem to wychodziło zawsze mniej niż tego bym chciał.

Jeszcze jedna taka sprawa, co do Ipmortu zdań z pliku, poza tym, że jest on do poprawienia, to miłoby było gdyby była możliwość zaznaczenia iluś tam plików i z nich żeby program sobie importował. Teraz mając np. 1000 plików z tekstami troszkę jest to męczące każdy wybierać po kolei:)

Reszta na dzień dzisiejszy sprawdza się OK, ten CMS który jest, bardzo łatwo da się go modyfikować dzięki czemu można dodatkowo jakoś rozróżniać wygenerowane strony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności