Skocz do zawartości

[startup]Xtreme Site Generator

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 198
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...

Witam,

Nic nie umarło, przynajmniej nic mi nie wiadomo o tym. Tak, jak pisałem jakiś czas temu skupiam się nad zrobieniem kombajnu, nie nad rozwijaniem xsgp i reszty softów, ponieważ chcę rozwijać tylko jeden. Oprogramowanie oczywiście działa, wymaga tylko kilku poprawek, które został zgłoszone. Dawno miał soft zostać wypuszczony, jednak 8h w pracy dziennie przy komputerze wystarczy mi w zupełności, nie jak wcześniej, że mogłem całe dnie poświęcać na rozwój oprogramowania bo nie pracowałem.

Zostało mi tak naprawdę kilka poprawek i to wszystko :)

Nowy soft posiada również nowe funkcje, takie jak:

- parser wiki

- parser artelis

- system szablonów dla stron statycznych i dynamicznych, szablon podstawiony pod CMS można wykorzystać przy generowaniu strony statycznej, jak i dynamicznej :)

- nowy sposób generowania stron dynamicznych

- nowa baza danych, zrezygnowałem z SQLite na rzecz, SQL Server CE która jest dużo wydajniejsza i ogarnia więcej danych

- każdy moduł posiada pasek postępu, dzięki czemu wiadomo na jakim etapie działania jest program

- adresy url dodawane są do bazy, dzięki czemu wystarczy wybrać adres z listy i można dodać do niego arty, nie jak wcześniej trzeba było wpisywać ręcznie

W najbliższym czasie zamierzam wprowadzić autosynonimizacje tekstów, czyli dodajemy zwykły tekst, soft automatycznie dodaje synonimy. Do kreatora stron statycznych zamierzam dodać możliwość synonimizowania tekstu w locie oraz wysyłanie artów na wszystkie strony w bazie, czego wielu osobom brakowało.

Kilka screenów z nowego softu:

ss.png

ss1.png

ss2.png

ss3.png

ss4.png

• 4 tygodnie później...

@godfather2008 tak jest dostępny i działa, w wolnych chwilach pracuję nad nim, bo mam jeszcze sporo pomysłów:)

@spookypld musisz dodać słowa kluczowe, z tego względu, że sam często korzystam z softu pod peakclick, gdzie każda podstrona = słowo kluczowe. Możesz dodać sobie np 100k słów(dostępna w sieci) i problem z głowy. Co do opisu strony pobierany jest on z treści strony.

@seonerd C# .NET

W razie dalszych pytań, zapraszam na PW, ponieważ ostatnimi czasy mało czasu spędzam na forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności