Skocz do zawartości

[startup]Xtreme Site Generator

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

Ogolnie po dluzszym testowaniu moge powiedziec, ze program jest spoko, ale jest strasznie wolny i sa problemy ze stabilnoscia bazy w momencie wgrywania duzych tekstow - program potrafi sie wysypac, lub przywiesic i nie wiadomo czy sie wgralo czy nie.

Co do szybkosci to ja bym widzial dwa rozwiazania:

1. Zrobic program tak, zeby po prostu generowal baze na komputerze i trzeba bedzie ja samemu wgrac na serwer. To akurat nie jest tak istotne, bo mozna sobie zainstalowac serwer WAMP/XAMP i podawac link do localhost.

2. Zrobic tak, ze mozna ustawic jakas kolejke generowania, czyli podaje 10 adresow i on po koleji bedzie generowac na nich bazy. Wtedy mozna sobei zostawic program dzialajacy w tle i po jakims czasie wszystko bedzie zrobione, a tak to trzeba stale nadzorowac i podawac nowe adresy.

Druga opcja by znacznie ulatwila i przyspeiszyla stawianie stronek.

Poza tym fajna bylaby opcja, ze mozna by stworzyc oddzielne bazy z tekstami i je zapisac, a pozniej wybierac jakiej program ma uzywac. Nawet mozna by to bylo zrobic w formie plikow, czyli wrzucamy teksty i mamy jakas opcje 'zapisz baze' podajemy nazwe pliku i nam sie to zapisze, a pozniej moge program odpalic i wybrac 'zaladuj baze z pliku' wybieram sobie dany plik i mam teksty o danej tematyce, ktore wczesniej zapisalismy.

Obecnie bazy trzymam w przygotowanych przeze mnie plikach txt i za kazdym razem trzeba przczyscic baze i importowac dane teksty z pliku.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• Odpowiedzi 198
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

O pierwszym punkcie raz z autorem rozmawiałem, bo prawdę mówiąc kupując program myślałem, że baza na dysku się zapisuje.

Ja skopiowałem sobie czystą bazę programu i porobilem kilka wersji z moimi tekstami, wiec w zaleznosci jakiej tematycznosci potrzebuja, taka baze programu podmieniam i generuje

Tak jak wspomniałem wcześniej, na dniach będę miał internet u siebie, tu gdzie mieszkam w związku z czym będą dalsze pracę nad rozwojem programu, a wasze propozycje jak i sugestie oczywiście wezmę pod uwagę, o to proszę się nie martwić :)

Carnagge co do 1 punktu, możesz przecież CMS wgrać sobie na localhost, i tam generować bazy bez problemu. Odnośnie wyboru baz danych, myślałem nad takim rozwiązaniem i zostanie to wprowadzone :rotfl:

Jakieś postępy?

Sugestie:

- możliwość zmiany formatu linku np. /xxx-yyy-id.html, /id-xxx-yyy.html, /id_xxx_yyy.html, /id-xxx-yyy.html - i jeszcze kilka innych możliwości

- wybór bazy z której ma generować (tak jak było wspomniane wyżej)

- generowanie sitemap

- wstawianie kropki na końcu zdania. Póki co, cały art to jest jedno dłuuugie zdanie

Jakieś postępy?

Tak, cena dalej postępuje w dół:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=137823

Potencjalnym klientom proponuję się wstrzymać, bo pewnie będzie jeszcze taniej!

Co do rozwoju oprogramowania to uwierzę jak zobaczę, autor od pewnego czasu nie robi nic poza obiecywaniem.

Pomyśleć, że dałem się namówić na wersje standard za 100zł, w dodatku na samym starcie projektu kiedy program jeszcze nie działał. Mam nadzieję, że jak poczekam jeszcze na dodatkowe funkcje (dodawanie wielu stron jednocześnie), to może przestane żałować decyzji...

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

Ja też kupiłem ten syf. W ogóle nie działał więc olałem. VPS, na którym to trzymałem mi skasowali, więc chciałem przenieść to od 2 tygodni autor milczy.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Salek_Art to może z łaski swojej napisałbyś mi że Ci coś nie działa. A nie milczysz, i teraz masz pretensje nazywając soft syfem.

screw jeżeli dasz radę rozwijać oprogramowanie potrzebujące internetu, korzystając z neta na kompie podłączonego poprzez telefon, to pozazdrościć możliwości. Normalny net mam od kilku dni, i póki co muszę się skupić nad działaniem. programu, a już napewno nad jego wydajnością. Co do ceny, która tak Ciebie boli, fakt program dostaniesz taniej, ale tylko i wyłącznie przy zakupie pakietu, więc nie rozumiem o co Ci chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności