Skocz do zawartości

PR - google ceni precelki :)

glina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Często czytamy w różnych miejscach jak to google będzie banować zaplecza a tymczasem wydaje mi się, że jest odwrotnie. Dokładnie mówie o PR obserwowanych stron.

Pytanie czy osiągnąć PR=3 jest ciężko ? Właśnie....

Zakupiłem 4 miesiące temu domenę, na której postawiłem wordpressa, pluginy seo itd... wrzucone zostały 4 unikalne artykuły.Skórka jakaś darmowa z katalogu wordpressa. Zgłosiłem stronę do chyba 4 czy 5 katalogów onet,hoga,gazeta,wp taki standard. Proces powtórzyłem jeszcze z 2 domenami z tą różnicą że treści już nie były unikalne. Po 2 miesiącach pierwsza domena dostała PR2, później dorzuciłem trochę linków w statlinku a dokładnie 40. Po 4 miesiącach strona ma stabilny PR3! Jeżeli chodzi o liczbę BL to średnio wskazywane wartości kręcą się koło 20 (majesticseo,backlinkchecker) Nie linkowane stronki statlinkiem łapią 1 jak nic po 2 miechach.

Czy to faktycznie takie proste? Czy to fart poprostu. Widzę wiele portali które nie mogą przeskoczyć PR 2 a tutaj wordpress z 4 artami.

Glina, zamiast wypisywać bzdury zrób test i podlinkuj sobie stronę 100ma publicznymi preclami oraz druga stronę tematycznym prywatnym i dobrze podlinkowanym zapleczem z unikalną treścią w ilości także 100 sztuk, a zobaczysz rzeczywistą wartość takich precli. Precle się przydają i w dalszym ciągu można je wykorzystać do własnych celów ale mówienie tu o jakimś ich nadzwyczajnym docenieniu poprzez Google to lekka przesada ;)

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Może trochę nie trafiłem z tematem bardziej chodziło mi o to że stronka podlinkowana tylko statlinkiem w niewielkiej ilości wskoczyła na pr3, co t ozaplecza ze statlinka to tutaj nie mamy wpływu na jakies stronki nasze linki zostaną przydzielone czy to PR0 czy PR5 różnie się zdarza. I tak samo nie mówię że to jest złe tylko czytałem różne artykuły w ktorym pisano o wyeliminowaniu przez google tego typu praktyk ale wg mnie jest to niemożliwe bo jeżeli ktoś sam pisze arty, są one ciekawe, trona jest przejrzysta więc za co google ma nam stronkę zbanować, nie ma żadnych powodów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności