Skocz do zawartości

Jak poprawnie zrobić 301 całej domeny.

Pablos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam kilkuletnia domenę która była dość wysoko po pewnych słowach kluczowych.

W pewnym momencie nieuczciwa konkurencja podlinkowała ją z różnych dziwnych źródeł - np ze stron XXX.

Oczywiście pozycja spadła - lecz zgodnie z wytycznymi googla miałem nadzieje, że "konkrecja w dłuższej perspektywie

nie jest w stanie zrobić krzywdy domenie" i dlatego poczekałem jednocześnie intensyfikując linkowanie z dobrych źródeł.

Nie udało się - domena nadal spada.

Chcę zrobić 301 na nową domenę aby pominąć filtry.

Moje pytania do Was drodzy koledzy:

1) Co powinienem wiedzieć i z jakimi zagrożeniami to się wiąże?

2) Czy wystarczy zrobić zwykłe 301 i czekać, czy może w sitemaps zweryfikować nową domenę i tam też wskazać

że zostaje przeniesiona stara na nową ?

3) Czy linkowanie nowej domeny powonieniem kontynuować zgodnie ze strategią starej domeny (co będzie skutkowało

dużym przypływem linków do nowej domeny już po jej otworzeniu), czy raczej zastosować reguły linkowania tak jak przy nowej domenie,

czyli stopniowo z rozpędem ?

Z góry dzięki za odpowiedź.

1) Możesz utracić pozycje z początku, potem powinno się to ustabilizować. Ważne żeby struktura strony była taka sama.

2) Tak, zrób 301 z przekierowaniem do konkretnych podstron a nie tylko do domeny. W sitemaps dodaj nową stronę.

3) Będzie to nowa domena więc linkuj z rozmysłem, ale z czasem możesz coraz bardziej, gdy zostanie przekazana już moc ze starej domenki.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności