Skocz do zawartości

domena a pozycja

pabloalbert

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum, jestem świeżak i moja wiedza o pozycjonowaniu jest mizerna, więc proszę o cierpliwość.

Chcę założyć stronę/bloga i w domenie umieścić słowo kluczowe, branża jest niszowa. Liczę na to, że taki zabieg i kilkadziesiąt linków wystarczą aby znaleźć się w top 10. Moje pytanie jest następujące - czy ta sama domena za słowem kluczowym, założona na różnych serwerach ma równą/czy różną "moc". Czy łatwiej pozycjonować np. witrynę na płatnym, czy darmowym serwerze, bloga, czy stronę, jak pozycjonują się strony na serwerach np. .cba, .yoyo, itp.

dzięki za odpowiedź

Łatwiej się pozycjonuje tam gdzie masz wpływ na całość strony. Nie ma reklam, ani jak choćby na .cba ciasteczek z Gemiusa czy innych dodatków. Nie do każdego katalogu przyjmują też strony z darmowych serwerów. O ile masz cierpliwość i nie szkoda Ci własnej pracy, polecam własny serwer.

Stomatolog

Łódź design

jak pozycjonują się strony na serwerach np. .cba, .yoyo, itp.

Tak samo jak inne z tą różnicą że jak opłacasz serwer masz na niego wpływ i wiesz że ci strony z dnia na dzień nie usuną.

Reasumując zainwestuj w serwer i własną domenę najlepiej .pl :)

naglowek1.png

Chyba zdecyduję się na to, co radzi tjay99, tym bardziej, że serwer własny mam. Teraz podpowiedzcie mi jak jest najlepiej utworzyć domenę. Weźmy np. przywoływany już na forum "wypas owiec w tatrach" - załóżmy, że to są słowa kluczowe. Którą z domen Google będzie lepiej "widział", "zrozumie", "lepiej zaindeksuje":

1. www.wypas-owiec-w-tatrach.pl

2.www.wypasowiecwtatrach.pl

3.www.wypas.owiec.w.tartrach.pl

...a może jeszcz coś innego

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Panowie były bieszczady to mają zostac, prosze nie zmieniać sloganu SEO

Większość na PiO pewnie nie wie skąd się ta fraza wzięła, stąd pomyłki :) Trzeba im wybaczyć i zaprosić do zapoznania się z audycją z 17.08.06... Tylko nie mogę znaleźć żadnego mirrora... :/

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

• 3 tygodnie później...

mam jeszcze jedno pytanie - przeglądając wyniki wyszukiwania zauważyłem, że pod niektóre frazy, na wysokoch pozycjach pojawiają się filmiki z youtybe. Nigdy nie pozycjonowałem multimediów nawet nie wiem, jak by się do tego zabrać, ale nie o to chcę spytać - zastanawiam się, czy obecność youtube na wysokich pozycjach może być wskaźnikiem słabej konkurencji na daną frazę? Czy to w ogóle nie daje poglądu na jakość konkurencji?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności