Skocz do zawartości

ZenKAT - automat do pozycjonowania

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Ja uzwazam, ze sebau poszedles w zla strone i oferujesz to z czym z konkurencja nie masz szans wlaczyc. Lepiej jak sie znasz na programowaniu i tworzeniu szablonow w Zenno to przygotuj cos czego jeszcze nie ma na polskim rynku. Ot chocby te platformy blogowe. Wtedy masz jakas szanse przebicia. Mozesz jeszcze tez sprzedawac poszczegolne szablony oddzielnie, a nie jakies zbioercze pakiety bo moze ktos nie potrzebuje tego wszystkiego.

Piszesz, ze Twoja oferta nie jest skierowana do dzieciakow co maja bloga i go pozycjonuja, ale to chyba nie jest skierowana jedynie finansowo. Bo niestety mozliwosciami to wlasnie nadaje sie tylko dla takich osob, bo jak ktos wrzuci w to 20 stron to bedzie pewno tydzien czekal zanim skonczy dodawac.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nowe platformy blogowe będą, także właśnie do puli dorzuciliśmy kolejną. Jeśli ktoś nie potrzebuje webmini, to w projekcie ustawia na 0 dodań i po sprawie ;)

Co do szybkości, to obecnie mam ustawione 40 projektów na bardzo słabej maszynie(stary procek i mało ramu) i wysyłam tak mniej więcej na projekt 60 wpisów (czas wysyłki przy 10 wątkach z neostrady) to około 3-5 minut w tym męczenie części easydirów poprzez łamanie captcha z oszczędności(przyglądne się temu md5 w cookies - może to znacznie przyspieszyć obsługę tej platformy) Pamiętajmy, że oczekiwanie jest też na zwrotne informacje od "hindusów". Znam osobę z tego forum, która puszcza w 40 wątkach do easydirów i z szybkości jest zadowolona. To, że dajemy wiele szablonów to wada? Ilość platform blogowych będzie się rozrastała, bo tu widzimy pewną niszę na nasze rozwiązanie. Co do słów Kojotek_OX - z całym szacunkiem ale nie będziesz nam dyktował strategii sprzedaży ;) To, że kilka sprzedaży nas zadowala to nie oznacza, że nie liczymy na więcej dodając nowe funkcjonalności z czasem mamy nadzieję na zdobycie większej liczby klientów.

Myślę, że ci co to wiedzą prędzej kupiliby samego zennopostera i sobie zrobili szablony własnoręcznie co raczej nie wygląda na czarną magię.

Czy dodawanie obsługi wyjątków, poprawki, update, support i to wszystko zrobisz w cenie kilkuset złotych? - proszę Cię ;) Atut, jest taki, że możesz wysyłać info co należy poprawić aby działało lepiej a ktoś poprawi to za Ciebie. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie aby powiększał sobie bazę platform na własną rękę a nasze szablony potraktujesz edukacyjnie.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

sebau - chodzilo mi o to, ze bys mogl sprzedawac poszczegolne szablony oddzielnie np. 50zl szablon. Ktos kto potrzebuje np. tylko easydir, nie zaplaci 600zl, po to zeby miec wszystko z czego i tak nie bedzie korzystac. A tak to kazdy by sobie mogl kupic to co jest mu potrzebne.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zoreander co ty za herezje piszesz. Właśnie bo to kupuje się szablony by samemu nie marnować czasu. Nie każdy pozycjoner to programista. W tym pakiecie niepotrzebne sa śmieci typu easydir czy webmini bo to zrobi szybciej i taniej omni ale np zakładanie blogów i wypełnienie ich treścią z tbs, wrzucanie na digga głosowanie itd to już byłoby coś w czym zenek czuje się lepiej ;)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

osób posiadających zennoposter w pl nie jest zbyt wiele dlatego pewnie nikt by się nie skusił na opcję zakupu tylko szablonu do easydir + spory koszt zenka;) Jednak jak liczba użytkowników urośnie i będzie większe zainteresowanie to prawdopodobnie będzie możliwość zakupu pojedynczych szablonów lub np. grup szablonów do całej platformy blogowej, które teraz otrzymasz w cenie. Co do kierunku w jakim powinniśmy pójść to także Wasza decyzja. Będzie zapotrzebowanie na DIGGA czy inne serwisy web2.0, to pójdziemy tą ścieżką. Większość zapewne odstrasza koszt samego zennopostera, jednak to jest spore narzędzie i po prostu autorzy tego oprogramowania cenią swoją pracę. Koszt dla osób dopiero kupujących zenka to zaledwie 390pln + vat. Wystawiamy fv.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

@Sebau: propozycja wyglada ciekawie ale chcial bym zobaczyc kilka rzeczy zanim zdecyduje sie na zakup:

- predkosc postowania do poszczegolnych platform (oczywiscie srednia z postowania przy kilkukrotnych probach lamania captcha)

- success rate na wbudowanym OCR, hindusow nie oceniamy :)

@reszta: trzymaja sie watku. To nie jest dyskusja o tym czy Zenno jest drogi i jak dziala tylko oferta szablonu do zenka. Jak sie chcecie wypowiadac o szablonie i jego skutecznosci to radze najpierw kupic, przetestowac i przedstawic konkretne wyniki a nie przypuszczenia oparte na gdybaniu.

Co do krytykowaina samego zenka to... litosci!

No i znowu zmiany ;] Bedzie sie dzialo... hehehe ;D

Kiedy czytam jak niektórzy "biznesmeni" za główny cel krytyki obierają cenę produktu albo nawet sensowność kupowania oprogramowania w ogóle skoro można je stworzyć samemu (sic!) to na mojej twarzy pojawia się uśmiech...

Autor wątku nie ukrywa żadnych kosztów, zaznaczył wyraźnie iż sprzedaje moduł, wymagający zewnętrznego oprogramowania; ustalił cenę za swoją pracę i nie można mieć wobec tego zastrzeżeń.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

wysyłam tak mniej więcej na projekt 60 wpisów

To chyba się nie dogadamy na tym forum ;)...

tak, ja wysyłam tak średnio po tyle(w różnych projektach mam inaczej). Możesz odpalać techniką blastową projekty. ZenKAT jest domyślnie ustawiony na technikę przyrostową na dzień. Zależy ile ma się projektów obecnie mam około 40 projektów i w kilka godzin je robi, dlatego, że ustawiam tak. Dodawaj projekt przez 10minut(1 minuta odpoczynku i bierz następny projekt (oczywiście konfigurujesz sobie tak jak Ci pasuje - ustawisz ramy czasowe ze względu na moc Twojego komputera - i ilości wysyłek)). Mój komputer na którym testuję ma już sporo latek i nie jest demonem szybkości + podłączenie do NEO.Do tego siedzi na nim często ktoś np. robiąc nowe szablony w ProjectMaker. Mogę się jedynie domyślać, że na mocnym serwerze z dobrym łączem będzie dużo szybszy. Do naszych zastosowań wystarczy. Co do łamania OCR, to o freeglobes czy indexu nie ma co nawet mówić, bo to jest moment a skuteczność bliska 100%. W przypadku easydir jest niższa (kilkanaście %). Czas zależy od tego ile prób ustawimy. Postaram się zrobić jakiś filmik na dniach...zennoposter nie jest tak szybki jak XR, bo działa zupełnie inaczej. Jest sprytnym rozdzieleniem silnika przeglądarki na wątki i udaje użytkownika - zresztą wydaje mi się, że osoby zainteresowany rozumieją to i nieoczekują milionów wysyłek bez względu na platformę :) Z każdą jest inaczej. Przykładowo platformy blogowe wymagają oczekiwania na email i jego kliknięcie - to wszystko trwa. Jednak chyba ważne jest to, że dzieje się to poza nami.

Faktycznie może trochę przesadziłem aczkolwiek z tego co testowałem to ten program właśnie jest dla NIE programistów.

myślę, że moja Aśka poradziłaby sobie ze złamaniem kilku formularzy do rejestracji a o programowaniu wie tyle co moja teściowa :) Jest osobny moduł w zenku dla typowych programistów PHP oraz C# jednak to dla zaawansowanych użytkowników, gdy chcemy np. ładnie integrować Zenka z innymi narzędziami. Jednak może nie mówmy już o Zenku, bo to naprawdę kawał dobrego softu...i jest o tym osobny temat

Kiedy czytam jak niektórzy "biznesmeni" za główny cel krytyki obierają cenę produktu albo nawet sensowność kupowania oprogramowania w ogóle skoro można je stworzyć samemu (sic!) to na mojej twarzy pojawia się uśmiech...

Autor wątku nie ukrywa żadnych kosztów, zaznaczył wyraźnie iż sprzedaje moduł, wymagający zewnętrznego oprogramowania; ustalił cenę za swoją pracę i nie można mieć wobec tego zastrzeżeń.

Niby masz rację. Ale nie do końca sztuką jest coś wyprodukować. Sztuką jest to sprzedać. A cena jest tu istotnym czynnikiem. Krótko mówiąc: czy skóra jest warta wyprawki. Za taką cenę kupić mogą ci, którzy już mają również inny soft i niekoniecznie dla 1 czy 2 opcji będzie się opłacało kupować. Chyba, że ktoś lubi softy kolekcjonować :). Prawo autora jest ustalać cenę jak mu się podoba. Ale czy jest akceptowalna dla klientów, to już całkiem inna sprawa. A tak się składa, że wypowiadają się w tym topiku osoby, które mogłyby być klientami.

Kibicuję wszystkim przedsięwzięciom tego typu, ale poczucia tego, że się zrobiło coś ekstra, że kosztowało sporo pracy, niekoniecznie pozwala na wysoką cenę, bo jeszcze jest klient, który musi mieć ochotę tyle zapłacić. I to nie tylko w tym przypadku. I to nie tylko w Polsce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności