Skocz do zawartości

Monitoring stron

adikon

Rekomendowane odpowiedzi

Monitoring stron to skrypt, który przez 24 godziny na dobę 7 dni w tygodniu może sprawdzać dostępność i zachowanie dowolnych serwisów www. W razie problemów jesteś natychamiast informowany o każdej przerwie w działaniu strony. Dzieki temu, czas niedostępności monitorowanej aplikacji może zostać ograniczony do minimum.

System jest adresowany do wszystkich, dla których każda przerwa w działaniu aplikacji internetowej wiąże się ze stratami lub gdy chcesz mieć kontrolę nad stronami. Nie jest wymagana żadna instalacja dodatkowego oprogramowania lub sprzętu na monitorowanych stronach. Wszystkim zarządza się poprzez wygodny panel administracyjny.

Zalety skryptu:

- ładny i prosty interfejs

- możliwość dodania nieograniczonej ilości stron

- każda strona kontrolowana indywidualnie

- powiadomienia na email gdy status strony ulegnie zmianie (nie działa itp)

- tworzenie własnych alertów (komunikatów o stanie strony)

- statystyki grupowe oraz indywidualne (dzienne i godzinowe)

-- dostępność stron(y) według dni

-- dostępność stron(y) według godzin

-- wykres czasów odpowiedzi

- automatyczne ponawianie kontroli strony gdy wystąpi błąd

- monitoring 24/7 (usługa cron)

-- zabezpieczony przed nieupoważnionym dostępem i próba sztucznego nabijania statów przez użytkowników i boty

Wymagania:

PHP 5

MySQL

oraz edna z funkcji: curl, fsockopen, fopen z włączoną opcją allow_url_fopen

Licencja:

Licencja upoważnia do instalacji i używania monitoringu w obrębie jednej domeny

Cena zakupu: 22 zł

Prezentacja skryptu: zobacz

admin

951753

A da sie zrobic, zeby skrypt sprawdzał fakt, czy na stronie wyświetla sie jakiś wybrany tekst? Mam kontent generowany z bazy, i chciałbym wiedzieć że się krzaki wyświetlają na stronie bo baza padła. Standardowe sprawdzanie pokaże że serwer jest ok.

Andy

A da sie zrobic, zeby skrypt sprawdzał fakt, czy na stronie wyświetla sie jakiś wybrany tekst? Mam kontent generowany z bazy, i chciałbym wiedzieć że się krzaki wyświetlają na stronie bo baza padła. Standardowe sprawdzanie pokaże że serwer jest ok.

Andy

monitoring treści brany był już wcześniej pod uwage i funkcje są napisane tylko nie wiedziałem, że ta opcja komuś się przyda.

aktualizacja i demo w godzinach popołudniowych

no i np. 100 takich zleceń w mies. to już 2200 - na takie kwoty też FV nie bierzesz?

że nie wspomnę, jak ktoś nie jest zwykłą osobą, tylko firmą, w dodatku z pełną księgowością, gdzie każdy grosz musi być udokumentowany - chyba, że jako pracownik z własnej kieszeni będziesz firmę sponsorował, bo bez FV firma Ci kasy nie odda...

Pozdrawiam

Piotr

Aktualizacja

skrypt został rozszerzony o nową opcję - masowe dodawanie stron z pliku

- dozwolone rozszerzenia TXT i CSV

- weryfikacja pliku i jego zawartości

- automatycznie wybiera poprawne strony i przygotowywuje do dodania a reszte odrzuca

- zastępowanie nazwy strony adresem gdy nie jest podana

Oliusz

brak FV

Wszedłem w demo:

Wykres czasów odpowiedzi - brakuje skali na osi i nie wiadomo o jakich wielkościach mowa

Według godzin - przynajmniej w negatywnych przydałoby się info czego dotyczą (jaka domena i jaki błąd)

Korzystam z czegoś w stylu siteuptime.com - rozumiem, że to ma mi pokazać więcej i za darmo, ale chyba nie bardzo rozszyfrowałem co jest do czego...

Może jakiś help?

Pozdrawiam

Piotr

Wszedłem w demo:

Wykres czasów odpowiedzi - brakuje skali na osi i nie wiadomo o jakich wielkościach mowa

Według godzin - przynajmniej w negatywnych przydałoby się info czego dotyczą (jaka domena i jaki błąd)

Korzystam z czegoś w stylu siteuptime.com - rozumiem, że to ma mi pokazać więcej i za darmo, ale chyba nie bardzo rozszyfrowałem co jest do czego...

Może jakiś help?

Witam

zapewne wartości są zbyt małe aby wygenerował sobie skale...korzystam z visualize i nie pokazuje skali poniżej 1 ale można podgladnąć wartości najeżdzając kursorem na wybrane pole (tooltip pokaże czas)

jeżeli chodzi o podgląd statystyk według domen to jest już taka opcja

Dzięki uwagom Piotr jakiś

zostały rozszerzone statystyki o kolejne wykresy i tabele

- lista wszystkich odpowiedzi strony wraz z godziną

- tabela kodów i ile razy został użyty

- aktualny wykres czasu odpowiedzi strony

Andy

monitoring treści brany był już wcześniej pod uwage i funkcje są napisane tylko nie wiedziałem, że ta opcja komuś się przyda.

aktualizacja i demo w godzinach popołudniowych

Czy to jest włączone już ? Bo jakoś nie mogę znaleźć.

Czy to jest włączone już ? Bo jakoś nie mogę znaleźć.

jeszcze nie ma udostępnionej wersji do testów z ta opcją

aktualnie zmieniam obsługę alertów specjalnie dla potrzeb monitoringu treści i protokołów takich jak: pop3 smtp mysql ftp

chcę odrazu dodać monitoring tych protokołów w aktualizacji, którą niebawem wydam wraz z kontrolą treści i dlatego to się przedłuża

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności