Skocz do zawartości

bot yahoo zjada mi kilka G transferu

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do was pytanie, czy też mieliście taką sytuację że Yahoo zjadało wam transfer, mi miesięcznie po 13 Giga. Dlaczego tak jest - czy co miesiąc będzie on pochłaniał coraz więcej?

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

• 3 tygodnie później...

U mnie również jakiś kosmos z botem yahoo. W ciągu 2 dni zjadł mi 12 gb transferu na stronie z 5 podstronami.

Dzisiaj zablokowałem go w robots.txt. Jakim cudem i w jakim celu jest to robione, a co lepsze jak dużo zjadł....

Jeżeli szukasz ubranek niemowlęcych znajdziesz je w sklepie https://lencia.pl

Powiem szczerze, że nie wiem. Wywaliłem WP i postawiłem od nowa więc powinno być ok. Ale na pustym WP czyli 1 wpis testowy jadł dziennie wciąż 60mb więc nie wiem już o co chodzi (taka sama sytuacja na dwóch blogach).

Dzień przed tym wszystkim na 99% miałem włamanie na te WP i to suma sumarum doprowadziło do wywalenia wszystkiego w kosmos (na szczęście nie było tam dużo danych). Po włamaniu w kokpicie pokazywać zaczęły mi się setki niby linków do mojego WP na jakichś stronach .us.

Dlaczego yahooo tak dużo pobiera i wciąż próbuje nie mam pojęcia. Próbowałem w logach spojrzeć co takiego szukał ale nic ciekawego nie znalazłem, a zwłaszcza na świeżej instalcje.

Jeżeli szukasz ubranek niemowlęcych znajdziesz je w sklepie https://lencia.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności