Skocz do zawartości

Naklikanie

Pozycjoner.pro

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś mi naklikał na stronie bo mam klikalność na poziomie xx% .

Od wczoraj mnie tez ktos atakuje...najgorsze ze z roznych adresow IP ktos wchodzi, jedyne po czym mozna rozpoznac to to ze ciagne na ta sama reklame klika :blink: Dzisiaj sie wkurzylem i wrzucilem temu komus maly komunikat:

Do osob klikajacych nadmiernie w reklamy maly cytat:

Artykul 287 paragraf 1 kodeksu karnego.

Kto, w celu osiagniecia korzyci majtkowej lub wyrzadzenia innej osobie szkody, bez upowanienia, wplywa na automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przesylanie informacji lub zmienia, usuwa albo wprowadza nowy zapis na komputerowym nosniku informacji, podlega karze pozbawienia wolnoci od 3 miesiecy do lat 5.

Wszystkie wyswietlenia oraz klikniecia sa rejestrowane i zostana przekazane odpowiednim organom scigania.

:unsure:

pozycjonuj.png

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy to nie z podobnego powodu zniknęła stronka tego Kurta Webera vel lutka?

Nie Kurta Webera tylko moja prywatna. Ale mi tam nikt nie klikał jak mówi AdSenseLab. Ja dziennie miałem max 20-30 kliknięć, CTR max 5%

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

No tak mi się napisało Kurta :unsure: Ale właśnie doczytałem, że to nie dlatego.

Ale nawiązując do poprzednich postów - ciekawe jak Google tak naprawdę podchodzi do takiego wywalania.

Czy np. jak ktoś zarabia regularnie po powiedzmy kilkaset $ miesięcznie i nagle ktoś mu naklika to też tak od razu wywalają. W sumie nie ma jednoznacznej odpowiedzi.

Ja nabieram podejrzen ze to jakis wirus....adresy ip w wiekszosci z polski (z sieci TPnet, Chello itp) , z roznych miast, zdazaja sie tez jakies kraje typu portugalia czy cos..Roznia sie tez naglowki http (jak np. user agent).

Zastanawiam sie jak to ukrucic :-)

pozycjonuj.png

Ja nabieram podejrzen ze to jakis wirus....adresy ip w wiekszosci z polski (z sieci TPnet, Chello itp) , z roznych miast, zdazaja sie tez jakies kraje typu portugalia czy cos..Roznia sie tez naglowki http (jak np. user agent).

Zastanawiam sie jak to ukrucic :-)

Pozmieniaj nazwy plików na serwerze :unsure: Albo jakiś limit dzienny z jednego ip ustaw. A jeśli to te same ip.. to może ban?

zmienilem juz..

adresy sa rozne, tak jak napisalem :-) No ale w sumie fajnie darmowe klikniecia :blink: Jeszcze troche i sobie zrobie liste tych IP i moze gdzies umieszcze, ewentualnie wysle do abuse@tpnet.pl itp. zeby ich przyblokowali czy jaka cholera :-)

pozycjonuj.png

zmienilem juz..

adresy sa rozne, tak jak napisalem :-) No ale w sumie fajnie darmowe klikniecia :unsure: Jeszcze troche i sobie zrobie liste tych IP i moze gdzies umieszcze, ewentualnie wysle do abuse@tpnet.pl itp. zeby ich przyblokowali czy jaka cholera :-)

Przecież abuse w tp nie działa :blink:

Spokojnie - musiałbyś chyba też godziny podać, bo neostrada ma zmienne ip.

Jeżeli to wirus to w taki sposób można nieźle adsense załatwić :unsure:

A może to po prostu zwykli użytkownicy ;)

Mi tez się wydaje, że to ktoś z kim możesz mieć na pieńku lub coś, anie wirus :blink: Dlaczego akurat ciebie atakuje wirus? ;)

Spokojnie - musiałbyś chyba też godziny podać, bo neostrada ma zmienne ip.
Mam wszystko w logach :-)
A może to po prostu zwykli użytkownicy :blink:

Tak napewno wchodza mi na konkretna stronke i klikaja zawsze pierwsza od gory reklame (jakis chinskich telefonow komorkowych czy cos).

pozycjonuj.png

Tak napewno wchodza mi na konkretna stronke i klikaja zawsze pierwsza od gory reklame (jakis chinskich telefonow komorkowych czy cos).

A skąd ty masz takie statystyki, że w pierwszą klikają? :unsure: Ja też chcę wiedzieć w które u mnie klikają (jak bedę miał konto w AdSense) :blink:

Ps. Ktos chyba sie zreflektowal i przestal klikac :-) Ciekawe czy jutro tez beda jakies kliki..juz chcialem zaczac im podsuwac jakies fajne reklamy po pare dolcow za klika :unsure:

Albo poszedł spać ;) Ja bym na Twoim miejscu napisał do G, a nie się cieszył i podsówał drogie reklamy :blink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności