Skocz do zawartości

Naklikanie

Pozycjoner.pro

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mnie też wczoraj chyba to spotkało, bo zamiast typowych 2,67$ (taką mam średnią w grudniu) zarobiłem 6,20$. Na paru urlach trafiły mi się bardzo wysokie CTRy (odpowiednio 5 i 3x większy niż średni, który też jest wysoki...). W ogóle na mojej witrynie trafia się raczej mało gości, więc trudno tu mówić o jakiejkolwiek statystyce...

A maila do Google'a oczywiście wysłałem...

No tak mi się napisało Kurta :) Ale właśnie doczytałem, że to nie dlatego.

Ale nawiązując do poprzednich postów - ciekawe jak Google tak naprawdę podchodzi do takiego wywalania.

Czy np. jak ktoś zarabia regularnie po powiedzmy kilkaset $ miesięcznie i nagle ktoś mu naklika to też tak od razu wywalają. W sumie nie ma jednoznacznej odpowiedzi.

W moim przypadku wygladalo to tak... Liczba klikniec wzrosla 7-8x, ctr do poziomu 10% ( zazwyczaj 1-1.5% ) takze wiedzialem ze cos jest nie tak, liscik do supportu google ( nie tego polskiego ), prosba z ich strony o wszelkie logi, wyslalem. Czeki dalej regularnie przychodza ;-)

Google znowu nie jest takie straszne...

gdzie sa moje linki? :<

Z gadzam się z przedmówcą - może nie blokują ale olewaja, napisałem o "naklikaniu" i nie dostałem żadnej odpowiedzi. Google chyba zaczęły denerwować te maile :) Każdy o naklikaniu a może oni wcale problemu z tego nie robia :)

Ja miałem masakryczne naklikanie (standard 150) w w jednym dniu prawie 1000 (to się nazywa mieć tupet :)) - CTR liczony był w setkach, nie sposób, żeby to robot pominął i uznał za normalne - konto żyje :)

Chyba Google bardziej liberalnie podchodzi do tej kwestii - zaczynają nas w końcu szanować :)

Niestety tragedia związana z zablokowaniem konta dotarła i do mnie w zdwojonej sile :hello: co robić???

Tuż po świętach mój brat (konto rejestrowane na ten sam adres pocztowy co mój,email inny) dostał maila że blokują mu konto za naklikanie, (na koncie przez 1.5 miecha bylo 30$) wiem że nie naklikał, musiał zrobić to ktoś inny.

Dziś ja dostałem maila:

Zauważyliśmy, że Twoje konto AdSense jest związane z poprzednim kontem,

zlikwidowanym za generowanie nieprawidłowych kliknięć. Wydawca, którego

konto już raz zostało zamknięte z tego powodu, nie może uczestniczyć w

programie AdSense i nie otrzyma dalszych płatności. Zarobki z Twojego

konta zostaną należycie zwrócone poszkodowanym reklamodawcom.

Jak widnieje to w Zasadach użytkowania AdSense, Google rezerwuje sobie

prawo do zamknięcia konta wydawcy w dowolnym momencie.

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense

Kurde, naprawdę nic złego nie robiłem (a cieszyłem się bo za grudzień było dużo $) a teraz jest jeden wielki zonk, mamy stały IP więc mogą to sprawdzić, a na moim koncie napewno nikt nie naklikał bo śledziłem je dość dokładnie,

co ja mam teraz zrobić? Możecie coś poradzić, bo jestem załamany:(

Dla młodych Serwis Młodzieżowy, polecam również e-kartki nie tylko dla najmłodszych ;) | Życzenia

Nic nie da. Dostałem dokładnie taki sam "liścik". Dwa razy już pisałem, czekam już dosyć długo i dalej żadnej odpowiedzi. Nie wiem dlaczego tak robią, że najpierw pozwalają ludziom zakładać konta nie widząc żadnych problemów a potem widzą jakieś powiązania i zamykają konta, to jest naprawdę nie fair.

...Nie wiem dlaczego tak robią, że najpierw pozwalają ludziom zakładać konta nie widząc żadnych problemów a potem widzą jakieś powiązania i zamykają konta, to jest naprawdę nie fair.

niedługo otwierają oddział Google w Polsce - jeśli nie masz sobie nic do zarzucenia i Ci bardzo zależy, napisz bezpośrednio to konkretnego pracownika z nowootwartego oddziału

jak Ci jeszcze bardziej zależy możesz nawet do nich pojechać i spróbować z kimś porozmawiać (w końcu do Warszawy znacznie bliżej, niż do USA)

niedługo otwierają oddział Google w Polsce - jeśli nie masz sobie nic do zarzucenia i Ci bardzo zależy, napisz bezpośrednio to konkretnego pracownika z nowootwartego oddziału

jak Ci jeszcze bardziej zależy możesz nawet do nich pojechać i spróbować z kimś porozmawiać (w końcu do Warszawy znacznie bliżej, niż do USA)

Ja właśnie pisałem do Polaków (no bo po polsku otrzymałem wiadomość) i nic z tego

...

Ja właśnie pisałem do Polaków (no bo po polsku otrzymałem wiadomość) i nic z tego

pisałeś do osób z polskiej obsługi w Irlandii (najprawdopodobniej) to są osoby z obsługi klienta AdSense

polski oddział Google będzie otwarty w styczniu tego roku

Napisałem do nich maila z prawdą, bo nie mam sobie nic do zarzucenia, a skoro to działa w taki sposób jak myślę to każdy z nas (Was) powinien się bać o zablokowanie konta, wystarczy jedna 'miła' osoba która stwierdzi że nie chce abyś miał konto adsense i po problemie. Z drugiej też strony ja wnioskuję że promowanie "skierowań" na swoich stronach jest niebezpieczne, bo też mogą posądzić, że konta były 'powiązane' i skasować nie tylko osoby na której koncie były 'manipulacje' ale również Twoje bo to Ty 'poleciłeś' tego użytkownika.

Poczekam, popatrzę co (i czy wogóle) google mi odpisze, a jak nic z tego to chyba faktycznie udam się do ich biura jak tylko otworzą (jestem z Wawy) bo zależy mi na tym i nie chcę tego odpuścić.

BTW Czy przy takim blokowaniu blokują domenę na adsense czy tylko mnie jako osobę?

Dla młodych Serwis Młodzieżowy, polecam również e-kartki nie tylko dla najmłodszych ;) | Życzenia

Tak sobie teraz myślę, że coś często ostatnio konta blokują. A czy nie jest przynajmniej tak że najczęściej blokuja nowe konta?

Może sa do nas Polaków nieufni (głównie przez grupkę cwaniaków) i nowych ściśle kontroluja. Konta z dłuższym stażem (ponad rok) są chyba mniej narażeni na zablokowanie, bo się już sprawdzili i mozna im ufać.

Jest tak czy to tylko moje pobożne zyczenie. Zablokowali komuś konto starsze niż 6-10 miesięcy?

Polskie Szlaki.pl - społecznościowy portal wycieczek po Polsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności