Skocz do zawartości

Strona branży fiskalnej - zapraszam do oceny

vereb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

proszę o ocenę strony www.fiskalne.org

Szczególnie cenne będą dla mnie uwagi dotyczące SEO oczywiście- czyli co można poprawić.

Z góry dziękuję za uwagi.

Tworzenie stron internetowych- tania strona internetowa,

Grupa pasjonatów systemu Joomla! na Śląsku: Joomla! User Group Silesia,

Nieoceniona pomoc w dziedzinie Joomla: Forum Joomla

duplicate content:

- www.fiskalne.org/index.php versus www.fiskalne.org/

- na karcie produktowej czcionka w znacnziku H1 jest mniejsza niz czcionka uzyta do kategorii - tak nie powinno być

- indeksujesz wyniki wyszukania - zablokowac twoj-koszyk/

- zablokwoac rejestrację, regulamin lub dodac rel="nofollow"

- jak wszedłem na www.fiskalne.org/Kasy-fiskalne/Jednostanowiskowe-proste - menu breadcrumbsowe źle działa - dwa razy wisyetla link do tej samej podstrony zamiast do strony głównej i podstrny/podkategorii

A teraz najwazniejsze: sklep nie ma szans przebicia poniewaz ma powielone opisy produktów - znalażłem opisy na alegro, kasy1.home.pl, kasy.waw.pl i paru innych stronahc. Proponuję zmienić opisy na unikalne i nei podawac ich do porownywarek oraz na allegro.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dzięki, zaraz się tym zajmę. Strona konkurencji ma unikalne opisy w stylu (dziś to wyczytałem) "Jeśli słyszałeś o haśle 'twoj kot kupowałby whiskas' to ja ci powiem wiecej, ja bym kupował kasy u mnie" - jest w tym coś unikalnego- ale czy o to chodzi... :) chyba tak skoro jest w pierwszej 5.

Kiedy opis będzie unikalny? Gdy pozmieniam co nieco w treści (poprzestawiać zdania, pozamieniać słowa) to wystarczy? Czy trzeba to rzeczywiście napisać od nowa?

Zastosuje się do rad. Dzięki bardzo.

ps. jeszcze pytanie - piszesz "www.fiskalne.org/index.php versus www.fiskalne.org/" chodzi o odwołanie w menu górnym? kiedyś strona była pod www.fiskalne.org/index.php ale zmieniłem ostatnio (3 tygodnie temu) system przyjaznych linków więc pewnie gdzieś w indexie googli będzie wisieć stara wersja domeny (obecnie wszystko poustawiałem na domenę www.fiskalne.org i tego sie trzymam)

ps2. czy wystarczy zablokować to o czym pisałeś w pliku robots.txt?

• 2 tygodnie później...
[...] A teraz najwazniejsze: sklep nie ma szans przebicia poniewaz ma powielone opisy produktów - znalażłem opisy na alegro, kasy1.home.pl, kasy.waw.pl i paru innych stronahc. Proponuję zmienić opisy na unikalne i nei podawac ich do porownywarek oraz na allegro.

Odgrzebie temat bo wiadomo, że pozycjonowanie strony to nie 1 dzień tylko żmudna i czasochłonna praca. Podjąłem się zmian opisów w towarach (co troche potrwa- jest ich koło 200) - jak myślisz drogi Zgredzie, kiedy można spodziewać się (najwcześniej) poprawy wyników? Jak szybko treści są indeksowane na serwerach DC Googli?

jesli wszystko bedzie cacy - kilka dni do 3-4 meichów :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jeszcze jedna kwestia- czy tworzenie dużej ilości precli dających słabe linkowanie na dłuższą metę jest przydatne? czy może lepiej stworzyć kilka (3-4) ale zadbać o ich porządny PageRank i zaindexowanie? Jak to jest że niektórzy mają po kilkadziesiąt tysięcy backlinków?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności