Skocz do zawartości

Zwijanie wybranych fragmentów tekstu na stronie

Rogal

Rekomendowane odpowiedzi

Dla swojej klientki realizujemy dosyć rozwiniętą stronę firmową. Zawaliła nas masą treści domagając się jednocześnie możliwości zwijania i rozwijania wybranych fragmentów tekstu. Całość jest już wykonana, wszystko chodzi jak należy, ale mam pewne obawy co do tego jak spogląda na to swoim oczkiem Google.

Mamy długi tekst. Chcemy go skrócić, więc przed głównym wątkiem definiujemy "Czytaj więcej" (wszystko w obrębie tego samego adresu, nie ma przeładowania strony). Rozwija się i tekst jest widoczny. Po przeczytaniu można zwinąć przy użyciu przycisku "Zwiń". Do schowania treści po zwinięciu użyty został display:none.

Jak Google na to reflektuje?

Czy takie ukrywanie treści jest karane, czy nie będzie problemów?

będzie dobrze - google nie potraktuje tego jako ukrywanie treści.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• 2 lata później...

Pozwolę sobie odkopać temat, aby nie dublować wątku.

Pytanie moje brzmi - czy ktoś miał negatywne doświadczenia z Google po wykonaniu podwójnego rozwijania tekstu. Tzn. mamy tekst składający się z 3 akapitów. Domyślnie wyświetlany jest pierwszy akapit, a 2 kolejne po kliknięciu "Czytaj więcej". Dodatkowo jeszcze w trzecim akapicie jest lista kilku punktów, gdzie po kliknięciu na któryś z nich rozwijana jest kolejna treść (kilka zdań - dla każdego z tych punktów analogicznie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności