Skocz do zawartości

[Wordpress] Przeniesienie strony z subdomeny na subdomenę

Mclain

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem tak.

1. Miałem starą stronę na subdomena1.domena.com

Chciałem przenieść jej zawartość na subdomena2.domena.com

Ktoś poradził mi, żeby zrobić taką czynność, którą wykonałem

2. Utworzyłem nową subdomenę, czyli subdomena2.domena.com, usunąłem ją przy pomocy klienta ftp i zmieniłem nazwę starej domeny na nową, czyli w tym przypadku nazwę katalogu z subdomena1 na subdomena2

3. Działało przez pierwszą minutę, ale później wyświetlało mi się bez css'a

W źródle strony nadal widnieje stara subdomena. Zrobiłem tak:

4. W Panelu Admina w ustawieniach głównych pod nazwą strony zmieniłem adres na nową subdomenę i ponownie wykonałem czynność i akcja dokładnie taka sama.

Moje pytanie:

Co powinienem zmienić w bazie danych aby to działało i czy na przyszłość są jakieś inne - lepsze sposoby?

Jak się uczysz angielskiego, ale się nauczyć nie możesz, to może mogę Ci jakoś pomóc? Taki oto angielski projekt.

poszukaj w bazie danych wszystkich miejsc gdzie widzisz stary adres domeny i wpisz tam nowy

jak to zrobisz powinno zacząć działać, ja Ci dokładnie nie będę pisał co gdzie jest bo nie pamiętam

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

w wp_options masz dwa pola w którym zmieniasz adres na nowy.

siteurl i home

To musi być w bazie danych, tylko nie wiem dokładnie gdzie, a nie znam na tyle mysql żeby grzebać. W PA zmieniłem i źle się skończyło :/

Jak się uczysz angielskiego, ale się nauczyć nie możesz, to może mogę Ci jakoś pomóc? Taki oto angielski projekt.

Nie masz się czego bać. Tak w skrócie na większości hostingów odbywa się to tak:

- logujesz się przez phpMyAdmin używając loginu i hasła do bazy danych (znajdziesz w pliku config.php Wordpressa jak coś)

- z menu po lewej wybierasz nazwę bazy danych WordPressa

- z menu po lewej wybierasz wp_options

- po prawej pojawia Ci się tabelka - w pierwszym wierszu zmieniasz adres i w wierszu nr 37 też zmieniasz adres (czasami trzeba przejść na drugą stronę, bo jedna wyświetla tylko 30 wierszy). Edytujesz klikając ikonę ołówka po lewej

To by było na tyle, powodzenia :P

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności