Skocz do zawartości

adsense _ czy faktycznie z tego można żyć :)

mianle

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wystarczy przejrzeć ogłoszenia pojawiające się od czasu do czasu i dotyczące sprzedaży różnych witryn (chociażby na Allegro, czy nawet tutaj w dziale ogłoszeń) które zarabiają na AdSense. Okazuje się, że czasami bardzo niepozorne stronki postawione na WordPressie z darmową skórką potrafią wyrabiać minimalną krajową pensję :) Z 2-3 takie serwisy i już da się godnie wyżyć :)

Pozdrawiam :)

Jak zrobisz milion odsłon miesięcznie (bez adblocka) to tak - wyżyjesz z tego. Tylko to pod warunkiem, że dobrze rozmieścisz reklamy w odpowiednim formacie i kolorach i dzięki temu będziesz miał w miarę dobry CTR.

Dlatego, że trzeba dywersyfikować źródła dochodów, by nie uzależniać się od jednego sposobu zarabiania.

Warto wziąć sobie te słowa do serca - jak można przeczytać wypowiedzi wielu ludzi o Google - nie znasz dnia ani godzin, a już tym bardziej powodu... dzisiaj jesteś jutro Cię nie ma, a wszelkie wytyczne już tak się rozbudowały, że nie sposób to wszystko ogarnąć, nawet jak się stara na bieżąco to śledzić. Regulaminy i wskazówki są tak rozbudowane i luźne, że w sumie nawet nie wiadomo nigdy do końca, jak co interpretować i czy coś zrobiłeś źle, czy nie, a z tego co można przeczytać w sieci to nawet jak się komuś wydaje, że zna regulamin i go przestrzega to i tak może się okazać, że ktoś uznał inaczej...i nie dostajesz żadnych wyjaśnień.

dziękuje za "otwarcie oczu" :)

pytanie z innej beczki: czy warto przeczytać jakąś książkę dla LAIKA.. czy blogi i TO FORUM... dodam że mam prace na etacie ;) ale nikomu z WAS bym nie życzył takich zarobków ani pracy i chcę powoli szukać swojego miejsca w życiu... mam na sobą prace w sklepie internetowym i podstawy optymalizacji po google... wiec szukam jakiegos dobrego bloga, ksiazki która od a do z przedstawi temat pozycjonowania...

Wiesz ... nie dziękuj tak bardzo :)

Niektóre odpowiedzi np ten milion wyżej, nie wiem jaki maja za cel ale ... cóż ;)

Ja podam Ci troszkę inaczej

-wystarczy Ci nawet 50 000 unikalnych odwiedzin (przy odpowiedniej tematyce) by zarobić kilka tysięcy euro

-jeżeli będziesz miał milion wejść miesięcznie (przy odpowiedniej tematyce) bedziesz zarabiał mercedesa miesięcznie

Na koniec moją odpowiedź potraktój poważnie :dirol: bez obrazy oczywiście dla "milionów" :dirol:

Musiałem zapostować bo jak czytałem niektóre odpowiedzi to aż "owsików dostawałem" :dirol:

[...]

-wystarczy Ci nawet 50 000 unikalnych odwiedzin (przy odpowiedniej tematyce) by zarobić kilka tysięcy euro

-jeżeli będziesz miał milion wejść miesięcznie (przy odpowiedniej tematyce) bedziesz zarabiał mercedesa miesięcznie

[...]

Milion odsłon = mercedes ? Chyba 20-sto letni. Kompletna bzdura wyssana z palca. W Polsce coś takiego jest niemożliwe w adsense, nawet na frazach finansowych.

Cel mojej wypowiedzi wcześniej jest taki, żeby kolega wiedział na co się porywa i jaki pułap musi osiągnąć "żeby wyżyć" cokolwiek to znaczy - powiedzmy, że znaczy to jakieś 3000 zł miesięcznie, za tyle można wynająć mieszkanie i się najeść. Milion odsłon to w większości tematów = jakieś 3000 zł przy CTR 1%.

Za granicą 3-4 razy więcej, ale nie sądzę, że autorowi chodzi o zagranicę tylko PL

INOMan a co masz te Milion wyswietleń i nie zarabiasz + 3000PLN ?

Ja znam 2 osoby które mają po 130000uu co przekłada się średnio w ich przypadku na 290000 - 350000 wyświetleń/miesiąc i zarabiają w granicach 650-700 euro.

Milion wyświetleń na miesiąc to jest na prawde ogromna ilość, która może dać przychody do bardzo komfortowego życia. Oczywiście wchodzi wchodzą w to różne czynniki, ale jeśli przyjmujemy że strony to nie śmieć typu strona z dzwonkami czy innym rozrywkowym szitem, to o zarobki był bym spokojny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności