Skocz do zawartości

adsense _ czy faktycznie z tego można żyć :)

mianle

Rekomendowane odpowiedzi

Sądzisz, że początkująca osoba jest w stanie wejść w lepszą tematykę i zrobić powiedzmy te 400 - 500 tys. odsłon które dałoby te 3000 zł, czyli 700 - 750 Euro ?

Twoi znajomi zarabiając te pieniądze albo mają rewelacyjny CTR powyżej 2%, albo są właśnie w lepszej tematyce gdzie z definicji jest większa konkurencja.

Realnie patrząc, o ile początkująca osoba nie jest ekspertem w dziedzinie np. kredytów, budownictwa etc. to raczej będzie się ocierać o średnie tematy i na tysiącu odsłon zarobi te 2-3 zł i tylko jeżeli dobrze pomyśli nad rozmieszczeniem reklam, inaczej CTR będzie w okolicach 0,1 - 0,2 %.

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

oki... Panie i Panowie ;)

a czy jest inny sposób na zarabianie na mini-stronach (blogach) na takiej samej zasadzie na na adsense ?

chodzi o to ze jeśli stworzę 20-30 stron i podepnę adsense a google da bana to czy mogę je jakoś inaczej wykorzystać ? dodam że chodzi dla przykładu o b. motoryzacyjną :) posiadam kilkunastoletnie doświadczenie :) wiec mam nadzieje ze z unikatową treścią nie bedzie problemów !

Moje zdanie jest dokładnie taki jak kolegi wyżej, czyli akurat w AdSensie za darmo bana się nie dostaje. Praktycznie wszystkie wątki na różnych forach internetowych dotyczące tego, że komuś niesłusznie zablokowali konto rozwijały się w ten sposób, że po pokazaniu strony znajdowało się jednak "coś" co było przyczyną zablokowania. Jeśli nie będziesz kombinował możesz spać spokojnie.

Najczęstsze błędy popełniane "nieumyślnie" z którymi ja się spotkałem śledząc wątki o zablokowanych kontach:

- umieszczanie napisów w stylu "Linki", "Przyjaciele", "Polecamy", "Sprawdź też", "Zobacz też" itp nad jednostką reklam

- umieszczanie tekstu typu "Ta strona utrzymuje się z reklam. Wesprzyj nas klikając ...", czy inne w tym stylu

- umieszczanie reklam w bezpośrednim sąsiedztwie grafik, animacji flash, czy filmików lub wręcz nakładanie warstw na siebie tab by generować przypadkowe kliknięcia

- emitowanie reklam na stronach bez treści (nie wyświetlaj reklam na podstronach typu Kontakt, Mapa Strony itp)

- "chamskie" upodabnianie całości strony pod reklamy AdSense - widziałem ostatnio stronę gdzie linki wewnętrzne były nie do odróżnienia z tymi od AdSense - ten sam kolor, ta sama czcionka, to samo formatowanie, i pod każdym linkiem krótki tekst - "zajawka" artykuły - no dosłownie nie do odróżnienia

Co do innych form zarabiania to masz jeszcze AdKontekst, ale z zarobkami tam sporo słabiej niż w AdSense, wydaje mi się, że to kwestia słabego dopasowania.

Z motoryzacji masz jeszcze trochę programów partnerskich dla sklepów z różnymi częściami, widziałem sklep z odzieżą dla motocyklistów itp.

Co do AdSensa to poczytaj dokładnie 'Pomoc' ( https://www.google.com/support/adsense/ ), powinno Ci się trochę wyjaśnić co można a co nie.

Pozdrawiam :)

Lepiej się tym nie podniecać :)

Trochę trzeba mieć szczęścia żeby trafić tematycznie ze stroną i najlepiej żeby pasowała do naszych zainteresowań.

Potem to tylko ciężka praca żeby coś na tym ugrać

https://ebiznesmen.chcebycbogaty.pl/motywacja/pasywny_dochod/

Jak ktoś chce z tego żyć to nieustannie należy rozwijać strony i dodawać coraz to nowsze.

Więc praca praca i praca :D Może trochę lżejsza i bardziej pasjonująca ale robić trzeba.

Ja żyłem z AdSense wiele lat, później mi się posypało ale powiem tylko, że niestety z roku na rok było coraz gorzej i pewnie dalej jest (kryzys w USA, coraz większa konkurencja, ludzie coraz mniej klikają) ale dało się z tego wyciągnąć średnią krajową razy x :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

A że tak się spytam ile mniej więcej trzeba mieć wyświetleń dziennie strony żeby coś sobie zarobić? Wiem że nie każdy wchodzi w reklamy.. Ale ile mniej więcej powinno być unikalnych odwiedzin dziennie naszej strony?

100, 500, 1000 ?

Czy kiedykolwiek spędziłeś miłe chwile przed ekranem komputera? Internetowa gra Tibia IP Changer pokaże Ci wirtualne krainy które i Ty musisz zwiedzić.

Zawsze wszyscy mówią, że liczy się dywersyfikacja a jakoś nikt nie jest w stanie podać realne alternatywy dla AdSense. Jakieś tam programy partnerskie też coś potrafią zarobić ale nie u każdego się to sprawdzić. Największą zaletą AdSense jest uniwersalność - jeśli tylko twoja strona jest zgodna z regulaminem zawsze jesteś w stanie zarobić.

468x60(1).gif

W sumie temat ciekawy . Mogło by nawet to być ciekawym sposobem zarabiania ale widzę kilka problemów :

> trzeba znaleźć dobrze płatną frazę dodatkowo taka z kręgu naszych zainteresowań

> strona może zacząć zarabiać dopiero po długim czasie inwestowania

> duży tematyczny content

> dorwanie się do pierwszych pozycji googla i duży trafic .

iekaw jestem ile potraficie wycisnąć na jednej stronie z wszystkich reklam co miesiąc?

IMO dużo łatwiej zrobić 100 stron zarabiających po 3 euro dziennie niż jedną zarabiającą 300 euro, więc szedłbym w inną stronę :)

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności