Skocz do zawartości

Podwojone linki w wyszukiwarce

Madziulek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jakiś czas temu wykonano na mojej stronie przekierowanie 301. Niedawno zauważyłam dziwną rzecz: po wpisaniu w google tytułu do jakiegoś artykułu, który ukazał się na mojej stronie w wynikach otrzymuje podwojone a nawet potrojone linki nowej domeny - w tym każdy link jest inny np. jeden kieruje do strony głównej (zamiast do artykułu) a zaraz pod nim - w tych samych wynikach - drugi link kieruje do docelowego artykułu. Załączam zrzuty ekranu (mój serwis to coolturka):

https://zapodaj.net/8bdb4a4a9a9d.jpg.html

tu faktycznie treść dotyczy tego artykułu, ale niestety link kieruje do strony głównej

https://zapodaj.net/80c4101fb550.jpg.html

tu jest w ogóle ciekawie ;) pierwszy link kieruje do strony głównej, drugi i trzeci do docelowego tekstu ale te linki się dublują.

Czy to jest normalne i wszystko się jakoś z czasem poukłada? ;)

Pozdrawiam,

Magda

W tym drugim przykładzie (1-szy link od góry) widać wyraźnie, że w wyszukiwarce link NIE wskazuje na stronę główną. Dlatego to serwer przekierowuje na stronę główną i tam coś trzeba zrobić - przekierowania są źle ustawione ma serwerze.

W drugim przykładzie, niżej widać, że tytuły stron są są podobne (zawierają frazę) ale w dalszej części się różnią - takie rzeczy zdarzają się dla długich ogonów. Nie widać zresztą pełnego linku - stawiam, że kierują do różnych URLi tylko później jest znowu na serwerze przekierowanie.

W tym drugim przykładzie (1-szy link od góry) widać wyraźnie, że w wyszukiwarce link NIE wskazuje na stronę główną. Dlatego to serwer przekierowuje na stronę główną i tam coś trzeba zrobić - przekierowania są źle ustawione ma serwerze.

W drugim przykładzie, niżej widać, że tytuły stron są są podobne (zawierają frazę) ale w dalszej części się różnią - takie rzeczy zdarzają się dla długich ogonów. Nie widać zresztą pełnego linku - stawiam, że kierują do różnych URLi tylko później jest znowu na serwerze przekierowanie.

dziękuję za odpowiedź. Usługodawca, na którym mam wykupiony serwer i domenę i który robił mi to przekierowanie twierdzi, że niby wszystko jest dobrze ustawione. Dziś na ten drugi zrzut i tą frazę link wyświetla się już dobrze w wyszukiwarce. Ale inne nadal wyświetlają się źle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności