Skocz do zawartości

follow

mundek

Rekomendowane odpowiedzi

WItam szanownych speców

mam taki dylemacik.

otóż jeśli ma się nowa stronę to wiadomo że nie posiada ona żadnego pr, mocy itp.

i tu mam dwa pytania

- czy jeśli na całej stronie każdy będzie mógł dodawać linki follow to nigdy ona nie nabierze żadnej mocy bo wszystko będzie wyciekać jakby tymi linkami?

- czy jeśli linki będą follow to łatwiej będzie zaindeksować tą stronę (ktoś daje link do swojej starej strony to czy gdy robot inną drogą trafia na jego stronę to czy podąży poniekąd "pod prąd" tym linkiem w stronę mojej strony?

- Czy przkazywanie jakby mocy działa tylko w jednym kierunku? czyli ze strony gdzie wstawiono link do strony której ten link dotyczy

pytam bo na mojej stronie będzie mnóstwo podstron i każdy będzie mógł zareklamować swoją firę za darmo czy to ze wskazaniem na branżę czy rejon działania. ale żeby nie było za prosto, dodający będzie musiał pokonać mały slalom, któy zajmie około.. no wprawnemu 5 minut.

pozdrawiam i mam nadzieję że jasno zadałem pytania bo już nie mam pomysłu jak lepiej je sformułować :P

Jeśli będzie duży "wyciek" mocy to też będzie trzeba przyłożyć dużo mocy aby domena zyskała siłę.. jak w katalogach. Chociaż to też zależy ile będzie treści na stronie, dlatego w katalogach wymaga się porządnych opisów i dość długich aby nie były farmą linków, czyli najgorszym tworem zombie seo.

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Jeśli będzie duży "wyciek" mocy to też będzie trzeba przyłożyć dużo mocy aby domena zyskała siłę.. jak w katalogach. Chociaż to też zależy ile będzie treści na stronie, dlatego w katalogach wymaga się porządnych opisów i dość długich aby nie były farmą linków, czyli najgorszym tworem zombie seo.

nie nie, to nie będzie katalog ani żadna ferma, to będzie portal, dużó zdjęć, artykułów, forum blog itp, z tym że każdy będzie mógł dorzucić swój link ale napewno nie sam, bo link będzie poniekąd dodatkiem do tego co użytkownik będzie musiał dorzucić od siebie, a jeśłi to byłby jakiś bezwartościowy zlepek zdań lub fotek to po pięciu minutach będzie to usunięte wraz z jego kontem.

dzięki z odpowiedź

Jeśli dobrze podlinkujesz swoją stronę, to nie masz się o co martwić.

Nieważne, czy osoby wstawiające linka na Twojej stronie będą miały dofollow czy nofollow - cześć mocy i tak ucieknie - lepiej więc, żeby jednak ktoś na tym zyskał.

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności