Skocz do zawartości

Jeden serwer, kilka domen a DC

Rzezniczek

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Tak zacząłem myśleć czy przypadkiem nie dostanę DC za jeden serwer i kilka domen.

Np. mam tak

Folder główny = pliki luzem do domeny A + folder z dowiązaną domeną B i plikami

Na folder główny idzie domena A. I teraz tak. Jakbym linkował wewnętrznie z domeny A do folderu gdzie siedzi domena B i jej pliki to dostanę DC. A w przypadku kiedy nie zalinkuję wewnętrznie do folderu z domeną B a zewnętrznie poprzez https://... to czy też mi folder z plikami domeny B wpakuje się jako podstrony domeny A?

Jak to zrobić żeby miało ręce i nogi?

A może plików luzem nie trzymać z domeny A tylko utworzyć dwa główne foldery i do jednego wpakować domenę A a do drugiego domenę B. Jak wy to robicie z jednym serwerem i wieloma domenami żeby DC nie dostać?

Dobra trochę namieszałem.

:)

Obecnie mam zrobione tak:

Na jeden serwer są wpakowane trzy foldery główne. Do każdego folderu jest przypisana inna domena.

I teraz pytanie: Czy w jakiś cudowny sposób może mi zaindeksować pliki z jednego folderu do drugiego? Niby są na tym samym serwerze ale w innych folderach.

Temat mi chodzi ciągle po głowie.

A taka opcja. Jeżeli zalinkuję wewnętrznie jeden folder (domena A) do drugiego (domena B ) to będę miał DC tak mi się wydaje. Wtedy wskazuję np. dla domeny A, że pliki z drugiego folderu należą do tej samej domeny. A jak zewnętrznie (https://...) zalinkuję jeden folder (domena A) do drugiego folderu (domena B ) to chyba nie będę miał DC? Dobrze rozumiem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności