Skocz do zawartości

Byc lepszym niz konkurencja, optymalizacja...

bast3k

Rekomendowane odpowiedzi

1. wypadanie wlosów (60500 wyszukiwan w miesiacu)

2. łojotokowe zapalenie skóry (60500 wyszukiwan w miesiacu)

3. leczenie łupieżu (2400 wyszukiwan w miesiacu)

Z wyrazami uszanowania,

bast3k

wlosyf.jpg

ja bym sugerował lepsze dobranie fraz ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dlaczego?, nie są to takie trudne frazy. Trochę blastu, projektów na automatach i pójdzie ;).

Właściciel strony chce chyba co nieco klientów znaleźć skoro stronę postawił nie?

Jak pisali przedmówcy - regionalne frazy zacznijcie, chyba że zdalnie leczycie też łupież (: jak tak to jestem chętny bo sypie się to niemiłosiernie :|

jak tak to jestem chętny bo sypie się to niemiłosiernie :|

Elocom w płynie na receptę ;) polecam :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

jak tak to jestem chętny bo sypie się to niemiłosiernie :|

Elocom w płynie na receptę ;) polecam :)

polecam Nizoral dostępny w każdej aptece bez recepty ;-)

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Witam,

odnośnie fraz, to proponowałabym skupić się na leczeniu lub zapobieganiu problemom, jak np. leczenie łupieżu, gdyż takie usługi świadczy salon, niż na słowach ogólnych. Ludzie wpisując "wypadanie włosów" niekoniecznie chcą skorzystać z tego rodzaju usług, zwłaszcza, jak już forumowicz wspomniał, działają Państwo lokalnie. Jeżeli już koniecznie chcieliby Państwo pozycjonować te frazy, to faktycznie lepiej skorzystać z usług profesjonalistów, którzy zaproponują znacznie niższe stawki za te frazy, a zrobią to tak samo profesjonalnie :P

Firma wymieniona na początku potrafi naprawdę powalić cenami.

Podpieli się pod Home.pl i tam dają niby rabat na usługę której cena zawsze kilkakrotnie przewyższa oferty konkurencji.

Do naszego sklepu kiedyś wystartowali z ofertą pozyskania 5000 nowych UU miesięcznie za jedyne 7,5tyś netto.

I to UU jedynie odwiedzających stronę , nie wykonujących żadnej akcji. :)

Primo - dzieki, ze dyskusja zaczyna isc w merytorycznym kierunku:

@skream - zaczynam otrzymywac oferty, ktore rzeczywiscie sa znacznie lepsze niz ta wspomniana w moim pierwszym poscie

@x1349 - skad uzyskales konrektne liczby dla fraz? ja podajac wyliczenia skorzystalem (lamersko) z narzedzia propozycji slow kluczowych adwords. Jesli chodzi o layout strony to zapewne nie jest to apple.com, nalezy jednak pamietac ze jest to jedynie "klinika urody". Strona ma za zadanie przekazac w jasny sposob zakres uslug i kontakt. Tyle. ....no chyba, ze naprawde nie da jej sie ogladac, a kazdy potencjalny Klient widzac taka amatorszczyzne bedzie sie rechotal bez umiaru;-)

@bardyt - jestesmy w google maps klinika urody w google maps

@anpremio - wybor slow jest oczywiscie kluczowy, dlatego chetnie skorzystalbym z Waszej wiedzy i doswiadczenia. Niemniej, chyba nikt nie wpisuje "wypadanie wlosow Warszawa"? - przynajmniej na logike mi sie tak wydaje. Oczywiscie z drugiej strony zgadzam sie, ze jest to moze i nazbyt ogolne...

@zgred:

ad1. czy z punktu widzenia optymalizacyjnego, jest to jakis problem?

ad2. moze i traci, ale przeciez nikt tego nie zabrania?;-)

ad3. dlaczego?

ad4. swietna podpowiedz. Dzieki!

ad5. Pytanie do mnie;-) Odpowiedz jest prosta - jestem amatorem w zakresie designu stron.

@beerbant - rozumiem, ze za malo wyszukiwan?

@basia81 - dobor slow kluczowych, co jest dla wszystkich zrozumiale, jest najwazniejsze w calej akcji. Ja osobiscie mysle, ze osoba wpisujaca "wypadanie wlosow", podswiadomie szuka rozwiazania problemu. "wypadanie wlosow warszawa" wpisuje wg narzedzia propozycji slow kluczowych "jedynie" 210 internautow.

@reneshop - dokladnie i ja tak do nich trafilem. ale byla to krotkotrwala znajomosc;-)

Ja polecam produkty z serii golarek philishave, nakładki wytrzymałe i ostre, usuwają sprawnie łupież wraz z jego przyczyną czyli włosem;)

A tak na poważnie to czemu rozwiązanie problemu online nie? Mam klienta, który wpadł na pomysł sprzedawania porad dietetycznych w postaci ebooków, klientom, którzy nie mają czasu chodzić na wizyty do niego. Tylko takie online coś co niby ma pomóc tutaj okazało się badziewkiem no i sie o tym klient przekonał, nie sprzedając od kilku miesięcy żadnej porady. No ale pomysł był zacny;)

A co do oferty PerfmM to firma, z którą miałem do czynienia co nie co, no i jakoś trzeba utrzymać zespół kilkunastu ludzi, więc i ceny odpowiednie;)

Pozdrawiam

DARMOWY Katalog Stron

...i jeszcze jeden zadbany Katalog Stron

Portal Reklamowy - Baza Firm

Prosto i po bandzie idąc [spa warszawa] 3 600 :) .... a po 2 nie wiem czemu się tak uwziąłeś na te włosy. Osoby z takimi problemami pójdą do dermatologa a nie magistra farmacji.

x1349 - ad.1 dzialalnosc mojej zony to nie zadne spa. rownie dobrze moglbym nazwac sie uzdrowiskiem, a nie o to chyba chodzi.

ad.2 - przepraszam za bezposredniosc, ale wlasnie niekoniecznie. w tym biznesie chodzi o kompleksowe podejscie do Klienta i nauke znana jako trychologia:

1. rozwiazanie problemow z wlosami,

2. odpowiednia pielegnacja wlosow,

3. odpowiednie ciecie, stylizacja, farbowanie itp. bez skutkow ubocznych dla pacjenta.

jezeli ten salon bylby zwyklym zakladem fryzjerskim, pozycjonowalibysmy sie jako " fryzjer Warszawa " i full stop. ale tak nie jest, z zalozenia...

chetnie wiec zapoznam sie z propozycja slow kluczowych zwiazanych z dzialanosci malzonki.

thx

1. nie chodzi o ilość tylko o jakość (trafność fraz dających największą konwersję)

2. zastanów się nad innymi formami promocji w internecie

3. internet to nie wszystko

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@bast3k

W biznesie chodzi o to żeby mieć klientów czyli w przypadku pozycjonowania pozyskać ruch na stronę z fraz. Rozumiem że Twoja żona chce iść w kierunku trychologii ale moim zdaniem sądząc po Adwords na takie usługi nie ma zapotrzebowania. Musisz wybierać - albo będziesz pozycjonował się na frazy które nie mają praktycznie ruchu, ale odpowiadają usługom oferowanym przez Twoją żonę, albo pozycjonujesz się na spa, fryzjerstwo + pokrewne tematy dostosowując ofertę do potrzeb klientów. Działaniem na zasadzie będę robił "X" bez zbadania wcześniej zapotrzebowania rynku na "X" daleko nie zajedziesz.

Mój poprzedni post nie był wyssany z palca - przeglądałem ofertę Twojej żony oraz oferty firm wypozycjonowanych na "spa warszawa" i częściowo to się ona pokrywa. Właśnie z racji że firma Twojej żony nie jest zwykłym zakładem fryzjerskim powinieneś się pozycjonowac na "fryzjer warszawa" - częśc klientów doceni jakość usług i wróci.

skad uzyskales konrektne liczby dla fraz? ja podajac wyliczenia skorzystalem (lamersko) z narzedzia propozycji slow kluczowych adwords. Jesli chodzi o layout strony to zapewne nie jest to apple.com, nalezy jednak pamietac ze jest to jedynie "klinika urody". Strona ma za zadanie przekazac w jasny sposob zakres uslug i kontakt. Tyle. ....no chyba, ze naprawde nie da jej sie ogladac, a kazdy potencjalny Klient widzac taka amatorszczyzne bedzie sie rechotal bez umiaru;-)

Po lewej stronie narzędzia propozycji słów kluczowych masz typy dopasowania. A co do strony - masz 2 samochody tej samej marki - jeden brudny, a drugi wypucowany - który wybierzesz? Właśnie dlatego Twoja strona musi być odpicowana. Twoja strona to nie wikipedia żeby przekazywać informacje - ona ma zareklamować i swoim wyglądem zachęcać do jak najdłuższego pozostania na niej oraz skorzystania z usług zakładu.

P.S. Nie twierdze że zjadłem wszystkie rozumy, ale nie mam żadnego interesu w tym aby źle Ci doradzać. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności