Skocz do zawartości

Komu zlecacie pisanie specjalistycznych artykułów

Eldoka

Rekomendowane odpowiedzi

Mówiłem - 3/4h jeszcze od tego trzeba zapłacić podatek i podpisać umowę, zostanie pewnie z 14pln/h, zleceniodawca nie wiadomo czy zapłaci a z umowy praktycznie nic nie masz. Jeszcze by najlepiej do tego założyć firmę, żeby wystawić fakturę VAT !!! Nie mam już 15 lat, żeby mi się wydawało, że 100 złotych to nie wiadomo ile po przeliczeniu na piwa :P Poza tym dużo czasu schodzi na obsługę i szukanie zleceń więc równie dobrze można powiedzieć, że masz z tego 10PLN na czysto niepewnego zarobku, bez żadnej gwarancji zatrudnienia, czyli NIC.

Nawet jeśli ktoś by napisał 2 artykuły dziennie, to nie dość, że zostaje mu 150 PLN... to na śmieciowej umowie. Nawet jeśli jesteś totalnym partaczem to znając jako - tako PHP jesteś w stanie zarobić więcej i ktoś inny martwi się o to, żebyś miał co robić. Nie mówiąc już w ogóle o specjalistach.

No chyba, że chcesz kupić wartościowy, specjalistyczny artykuł będący kopią akapitu z Wikipedii... wtedy to fakt 15-20PLN jest ok, tylko nie rozumiem po co skoro można mieć za 1,50 a wiele lepsze i nadające się do czytania to to nie będzie, skoro zakładamy, że każdy może pisać o wszystkim bez jakiejkolwiek wiedzy na dany temat ;)

Co do pisania artykułów dla klientów to osobiście staram się dogadać najpierw z klientem dla którego strona powstaje. Zna się on na rzeczy i ogarnia temat. Współpraca wygląda mniej więcej tak. Proszę firmę lub klienta dla którego piszę stronę o ogarniecię trochę jakie mają być tematy i wdrążenie w temat. Robię szybkie notatki potem przy chwili wolnego czasu szukam info na necie i piszę arta wraz z obróbką treści pod potencjalnego czytającego. Jeżeli informacji nie znajduję na necie telefonik lub mail do klienta. Klient podrzuca dodatkowe info. Po czym ostatecznie po ukończeniu pracy sprawdza arta pod kątem merytoryki.

Kolejna taktyka to zobaczenie przykładowo firmy w akcji. Typu obejrzenie hal produkcyjnych i etc. Wtedy wiesz już w 100% czym się firma para, znasz trochę tematykę od strony wewnątrz firmy.

Moje osobiste zdanie jest takie, że przy współpracy z firmą lub klientem, można napisać całkiem fachowe i unikalne artykuły bez pomocy copywritera.

Wtedy wiesz już w 100% czym się firma para, znasz trochę tematykę od strony wewnątrz firmy.

@sorry za offtop

Przypomniało mi się, jak wywalili mi stronę z X katalogów za użycie "Nasza firma para się czymś tam" - powód odrzucenia - "Co to znaczy para się" ;)

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Ja tam wiele razy pisałem że za dobry tekst płace do 100 zł :) i tej ceny się trzymam.

Jakiej długości?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Skorzystaj może z platform dedykowanych pisaniu tekstów np seotxt.pl

Ja właśnie dzięki temu tekstowi od tygodnia korzystam z seotxt.pl.

:)

Zamówiłem już 4 teksty ponad 3000 znaków na każdy artykuł i jak do tej pory jestem zadowolony. I to nie jest ściema - prawdę piszę. Zlecam normalne teksty, a synonimy do mieszarek już sam dorabiam - nawet całkiem już wprawy w tym nabieram. Najpierw korzystałem z tego: https://synonimy.ux.pl/

Jednak po dwóch przeróbkach tekstów się zniechęciłem i odkryłem lepszy sposób. W Wordzie klikam na Słowo/PPM/Synonimy i mam wszystko jak na dłoni. Gęsto ustawiam synonimy i bam do mieszarek typu ( https://miniseo.pl/text-mixer.html https://mix.fabrykaspamu.pl/ https://crewriter.com/ ) a potem jeden zamówiony tekst ładuję np. na 100-200 podstron zapleczowych.

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności