Skocz do zawartości

phpBB3 i "dostęp dla botów"

Stefan86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Uruchomiłem forum na phpBB3 i oferuje on możliwość dostępu do działu tylko dla zarejestrowanych i botów, czyli jak wchodzi niezarejestrowany to proszony jest o zalogowanie, natomiast zalogowany i bot jak wchodzi to ma dostęp. Traktowanie bota jako zalogowanego to dobry pomysł?

A w jaki inny sposób miałby indeksować treść?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Na phpBB2 jak jakiś działy były tylko dla zalogowanych to był tylko dla nich, żadni goście, żadne boty nie miały prawa wejść do tego działu, a więc go nie indeksowały. Teraz w phpBB3 zrobili, że można ustawić żeby jednak boty mogły wejść do takiego działu i go zindeksować. Pytam się czy tak zrobić.

Kiedyś na phpBB2 chciałem zrobić taką właśnie modyfikację, to koledzy z suportu tego skryptu powiedzieli abym tego nie robił, bo google nie lubi stron które są dostępne tylko dla niego. Ponoć potem jak wejdzie na stronę nie przedstawiając się już jako googlebot i zobaczy, że strona jest inna niż ta jaką mu się podsyła gdy przedstawia się jako googlebot to strona może wylecieć z indeksu..

A zacząłem się tym interesować gdyż przed update z phpBB2 na phBB3 miałem PR równy 3, po udpate skryptu, a więc wprowadzeniu dostępu dla botów PR spadł do.. 1

Żadnych reklam nie przyjąłem na forum więc nie wiem skąd taki spadek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności