Skocz do zawartości

Portfolio By Crispers5

Dop27

Rekomendowane odpowiedzi

Oceńcie portfolio, a w zasadzie jego pierwszą stronę które zrobiłem w programach Illustrator & Photoshop. Logo też mojej produkcji. Później przedstawię oficjalną wersję (wszystkie strony) i logo w kolorze. :P

podto.jpg

Full wymiar: https://img98.imageshack.us/img98/9331/podto.jpg

Jeśli chodzi o jakość to celowo ją pogorszyłem.

Hoho sporo pracy, aby wyprowadzić ten projekcik.

M.in.:

- gdzie jest content? :>

- niemodny styl al'a Carbon

- czy faktycznie będziesz korzystał z takiej ilości sociali ?:

- za male logo względem reszty

- Menu do wymiany (zbyt przytłaczające)

- Kolorystyka się troszkę gryzie (jeśli zmienisz styl menu, może będzie lepiej)

- brakuje małych szczegółów, które odgrywają niesamowitą rolę dla naszego oka (mogą to być nawet krótkie napisy, czy małe, jednolite ikonki)

- czy jesteś pewny, że chcesz mieć wszędzie ten font, który użyłeś ? Będziesz dorabiał obrazki przy każdej aktualizacji? :)

Ogólnie to radzę zmienić strukturę/budowę projektu. Rozszerz sobie tą "ramkę" z fotką na pełną szerokość, ramke samą w sobie zmniejsz (grubość), wrzuć w to jakiś slider jQuery (np. nivo slider) i do tego na dole stwórz choćby 4 boxy z jakąś krótką treścią - przy H1 dodaj ikonki i już będzie delikatniej i żywiej.

Logo i menu nad ten cały box (to co wyżej pisałem podnieś do góry, tak aby slider rozpoczynał cały box).

Ramki dałbym na 3-4px, a nie tak jak jest :)

Pod "całym boxem" dodaj też jakieś małe, delikatne napisy. Może to być nawet najzwyklejsze powielenie menu + prawa autorskie.

No i ostatnia chyba rzecz, co mi teraz przychodzi do głowy - użyj stocków, bez jakiegoś "ludzia" strona nie jest stroną ;)

Pozdrawiam,

Dawid.

Zmieniłem co nieco, zmniejszyłem menu, dzięki czemu nie musiałem zmieniać wielkości loga, usunąłem fiolet i zmniejszyłem ramkę tego pola. Ja bym nie wstawił jakiejś innej osoby na własne portfolio dla tego nie użyłem żadnego stocka w tym projekcie. A klientowi chciałem pokazać całą dostępną listę ikonek , ile wybierze to już jego sprawa. Pozdrawiam. :)

Logo:

fedusiologo.jpg

layoutr.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności