Skocz do zawartości

Spadek CPC

fanta001

Rekomendowane odpowiedzi

Na dwóch swoich stronach zaobserwowałem w sierpniu okropny spadek CPC. Na jednej spadło z 0,4 na 0,05 a na drugiej z 0,4-0,6 do 0,1.

Czym może być to spowodowane? Przy podobnej liczbie odwiedzin i odsłon mam klików zdecydowanie więcej ale suma sumarum wychodzi mi to gorzej niż kiedyś.

Tematyka stron nie zmieniła się, wszystko jest jak było. Czym może to być spowodowane? Czy może mieć na to wpływ miesiąc sierpień.

Oczywiście chodzi o adsense.

Jeżeli szukasz ubranek niemowlęcych znajdziesz je w sklepie https://lencia.pl

Jak najbardziej sierpień może mieć wpływ.

Okres wakacyjny - środek sezonu letniego, czyli wiele branż z pozostałych sezonów zatrzymuje kampanie. Dzięki temu reklamy na Twojej stronie nie osiągają tak wysokich stawek, bo nie ma konkurencji.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

tez zauwazylem spadek CPC w branzy Finanse, rozrywka oraz branze ogolem.

Notuje tez spadek CTR a spowodowany jest tym ze lekko odwiedziny spadly oraz jakosc reklam jest ogolnie slaba.... duzo reklam zagranicznych.

Mysle ze we wrzesniu nastapi "orzeźwienie". Lipiec i sierpien to ogolnie w necie wegetacja :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności