Skocz do zawartości

Seokatalogi [*] ?

SzefoPolska

Czy seokatalogi powoli przechodzą do historii?  

92 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy seokatalogi powoli przechodzą do historii?

• TAK
      25
    • NIE
      42

Rekomendowane odpowiedzi

Skrypt jak każdy, katalogów na nim dużo więc proporcjonalnie do tego dużo wśród nich bezwartościowych, dobijanych przez automaty. Dodając systematycznie* do wszystkich płatnych katalogów (seo'ków i nie) obserwować można niezmiennie zadowalające efekty, więc trudno mówić o jakiejkolwiek śmierci.

*) jestem zwolennikiem szykanowanej metody "10 katalogów dziennie", z tymże jedynie względem dobrych katalogów, przez co rozumiem takie gdzie wpis zostanie odwiedzony przez bota w ciągu 72h od publikacji (niekoniecznie zaindeksowany) :D

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Skrypt jak każdy, katalogów na nim dużo więc proporcjonalnie do tego dużo wśród nich bezwartościowych, dobijanych przez automaty. Dodając systematycznie* do wszystkich płatnych katalogów (seo'ków i nie) obserwować można niezmiennie zadowalające efekty, więc trudno mówić o jakiejkolwiek śmierci.

Świnte słowa :) nie wiem o co w ogóle ta "afera" :D co i jak jest to każdy widzi, sens sondy rozumiem ale ten temat nie wnosi nic nowego (jak narazie oczywiście) :)

Profesjonalne katalogi stron - Lista seokatalogów stron

Napisz do mnie a otrzymasz indywidualną ofertę zakupu większej ilości multikodów.

Według mnie to nie koniec Seokatalogów. Wyginą tylko te zespamowane. Wiem na swoim przykładzie - moje katalogi całkiem nieźle działają, ilość stron zaindeksowanych przez google ciągle rośnie, to samo z backlinkami. Wystarczy dobrze moderować - co się niektórym nie podoba "bo przecież jego wpis został usunięty".

Dobre Seokatalogi zostaną, słabe i te które nie zarabiają lub właścicielom się po prostu " znudziło " padną, jak zawsze nie ma znaczenia czy jest na takim skrypcie czy innym... Odnośnie poprzednich wpisów, zgadzam się że większość płatnych katalogów nie zarabia na siebie...

Większość katalogów nie tylko " seokatalogów " nie zarabia w każdym znaczeniu... jeśli mówimy tylko o przychodach z smsów choć i a " AS " nie ma dużo jesli ruch na stronie jest znikomy, a zwykle jest ponieważ katalog jest płatny, oczywiście są dobre katalogi płatne do których warto dodać i zapłacić, jasne że tak, ale jest mnóstwo darmowych które są o niebo lepsze od większości płatnych....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności