Skocz do zawartości

Linkowanie ZLICZANIE PRZEZ GOOGLE

mezzor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Zastanawiam się jak to jest zliczane.

Linkując np podstronę, goggle to zlicza jako podstronę czy to idzie na konto glownej domeny?

hmmm?

np tak tak jak google moze zalozyc filtr na glowna domene jesli ktos przegnie z linkowaniem,

czy np linkowanie podstron ma wplyw na zliczenie linkow np na dobe dla glownej domeny?

Ciekawe jak to jest?

pozdrawiam

www.witrazysta.pl

Masz 2 wartości:

L - Link do konkretnego adresu

LD - linki do całej domeny.

Aha to w ten sposob zlicza.

Dobrze, aby lepiej zrozumieć posłużę się hipotetycznym przykładem.

To tylko przyklad:

jesli np. bym wyslal do linkowania jednego dnia 1000 linkow roznych podstron

z tej samej domeny,

to glowna domena nie bedzie zagrozona np filtrem albo banem?

To jest trudna sprawa aby zrozumiec googlBota ;)

Jeśli zaindeksuje się cały 1000 za jednym zamachem (czyt. w krótkim okresie czasu) a domena główna będzie b.słaba to może to mieć jakieś reperkusje (jakie? można się tylko domyślać w tym przykładzie). Biorąc pod uwagę, że w normalnych warunkach (przy wysyłce do precli czy katalogów) z tego 1000 zaindeksuje się po miesiącu 100 a po 3 miesiącach 500 (przy szczęściu i pomocy pingera) to nie grozi to raczej niczym.

Jeśli adresy podstron, anchory i przydzielone ilości linków na daną podstronę będą rozsądne to tez nie powinno się nic stać. Domena główna powinna jednak mieć swoją moc aby nie dać się przekręcić podstronom (to temat, który zamierzam zgłębić w najbliższym czasie).

To ciekawe jest co napisales.

Wysylka do proecli jest jedną kwestią.

Ale np domena [A] liczy te 1000stron. Z domeny [A] ze wszystkich stron

np prowadzą linki do domen i [C]

Jesli np na dluzszy czas zostanie wyłączony serwer z domeną [A]

a nastepnie po kilku miesiacach zostanie włączony,

to linki z [A] nie zaszkodzą i [C] ?

Zwykle próby przechytrzenia Google przez początkujących SEO kończą się zupełną klapą, a przy tak dużej ilości linków pojawiających się nagle ban na Google jest prawdopodobny.

bzdura. prawdopodobnie to się bana dostaje za spama na forum.

edit: poczytałem artykuł ataxo ... pomieszali kilkanaście pojęć

Jeżeli strona jest filtrowana, to zachowuje dotychczasowy Page Rank, np. PR4, natomiast posiada niski Alexa Rank np. 10,000,000.

Idiotyzm - mam wiele stron zafiltrowanych, które mają PR i są wysoko w ALEXA. W ogóle po kiego wafla pisac o ALEXA skoro ten ranking nic absolutnie nie daje ?!

Nie wiem, czy słyszeliście o forach internetowych przepuszczających Page Rank (mają linki dofollow)

I co z tego że mają DF ? Mam stek linków z NF i tez jestem dzięki temu wysoko - dobrze przyłożona lista AA mniej więcje w okolicach 500.000 daje ciekawe efekty.

Odnoszę nieodparte wrażenie że artykuł pisał ktoś "na siłę" nie znający SEO tylko znajacy temat "jak dobrze uprawiać marketing".

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności