Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 ze starej mocnej domeny na nową z anchorem w adresie

eber

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Mam taki przypadek: mocno wypozycjonowaną domenę (top 5 na konkurencyjne frazy) bez słów kluczowych w adresie oraz dwie domeny ze słowami (.com.pl i .org). Zastanawiam się nad przekierowaniem starej domeny na nowe, z tym, że mój pomysł polega na tym, aby stronę www.jakasdomena.pl przeniesc na www.slowo-kluczowe.org a podstronę www.jakasdomena.pl/slowo-kluczowe2 przeniesc na www.slowo-kluczowe2.com.pl.

Innymi słowy - podzielić jedną stronę na dwa adresy, każde zawiera interesujące mnie słowo kluczowe. Czy ktoś robił podobne rozwiązanie? Czy będzie wzrost pozycji w SERP po takim zabiegu (stara domena bez słowa kluczowego przekierowana 301 na nową domenę ze słowem kluczowym)?

Będę wdzięczny za sugestie :)

Pracuję teraz nad Hip-Hop Forum, a jeśli ktoś lubi sobie poczytać, posłuchać i pooglądać, to zapraszam na serwis, który amerykański hiphop stawia na pierwszym miejscu.

nie radziłbym ci . Jak masz dobrze wypozycjonowaną stronę to po co robić 301 na inną domenę bez potrzeby? nie wiem czy wiesz ale to przekierowanie nie przekazuje całej mocy nowej domenie więc musisz się liczyć z tym że strona zamiast wyżej , spadnie - aczkolwiek tak być nie musi . Lepiej z tych domen zrobić zaplecze lub blog , który będzie poszerzał ofertę firmy , jeśli oczywiście jest to strona firmowa . A gdy osiągnie pewną moc linkować z tego na stronę docelową w sposób rozsądny i z głową .

Polecam: Minikoparka Kraków

nie wiem czy wiesz ale to przekierowanie nie przekazuje całej mocy nowej domenie więc musisz się liczyć z tym że strona zamiast wyżej , spadnie - aczkolwiek tak być nie musi .

jakieś przykłady czy tylko "słyszałeś", że tak jest...?

301 wykonane z głową przenosi całą moc aczkolwiek nie do końca rozumie o co chodzi autorowi, chcesz starą domenę przekierować na dwie nowe?

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

301 wykonane z głową przenosi całą moc aczkolwiek nie do końca rozumie o co chodzi autorowi, chcesz starą domenę przekierować na dwie nowe?

Dokładnie tak. Obydwie nowe domeny posiadają w nazwach słowa kluczowe, na które teraz są pozycjonowane podstrony starej domeny. Zastanawiam się czy, a jeśli tak, to jakiego kopa dałoby przekierowanie domeny będącej w top5, na nową domenę, ale zawierającą słowa kluczowe.

Pracuję teraz nad Hip-Hop Forum, a jeśli ktoś lubi sobie poczytać, posłuchać i pooglądać, to zapraszam na serwis, który amerykański hiphop stawia na pierwszym miejscu.

ale to tylko teoria, w ostatnim miesiącu wykonałem 5 przekierowań 301, wszystkie 1:1 - po 3-12 dniach pozycje przechodziły na nowe domeny-żadnej straty nie zauważyłem

moim zdaniem nie ma sensu przekierowywać starej domeny na świeżynki tylko dlatego, że mają w sobie słowo kluczowe

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności