Skocz do zawartości

Dobry pozycjoner

krzys2

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się wydaje ,że minimum to 100.000 domen i 100.000zł w gotówce, żeby zacząć przygodę w SEO, plus układy z mafią.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dobry pozycjoner to ten który się nie wypowiada na PiO (szczególnie w tematach o seo) - powód nie ma na to czasu !!!

A tak już bardziej poważnie to kilka zmian by pasowało nanieść

- Zaplecze jest tyle warte ile w nie się zainwestuje

- Dobry pozycjoner to osoba która myśli w pierwszej kolejności o kliencie i jego dochodach a potem dopiero o swojej (znajduje kompromis między swoim interesem a klienta zarobkiem) - klient zarabia to i rachunek na czas zawsze opłacony

- Dobry pozycjoner to już nie tylko człowiek od walenia linków jak popadnie ale przede wszystkim osoba która doradzi, podpowie, zasugeruje co zmienić i co poprawić na stronie nie tylko pod względem Google ale pod względem użytkownika

- itd.

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Dobry pozycjoner to ten który się nie wypowiada na PiO (szczególnie w tematach o seo) - powód nie ma na to czasu

Oj tam bzdura-wielu dobrych ludzi znam tutaj co po prostu wieczorkiem siedzą na forum i lubią się poprzekomarzać :)...

Dobry pozycjoner to osoba która myśli w pierwszej kolejności o kliencie i jego dochodach a potem dopiero o swojej (znajduje kompromis między swoim interesem a klienta zarobkiem) - klient zarabia to i rachunek na czas zawsze opłacony

Oczywiście

Pozdrawiam T.

PS

Wg mnie dobry pozycjoner to taki, który może się utrzymać z własnych stron a pozycjonowanie traktuje jako dodatkową formę zarobku.

Sugerujesz mi że mam naparzać strony pod adsensa :) :) :D? Dzięki za radę ;). Przy okazji pozdrawiam fanów MFA :).

Swego czasu miałem....

nu właśnie, czego to ja nie miałem swojego czasu, mówimy o obecnych czasach

Chciałeś dogryźć, wymądrzyć się i prawie się udało.. prawie. Ciągle mam tyle samo stron i domen, ile opisałem wcześniej, ciągle dziś z tego korzystam. W między czasie to wszystko rozbudowuje ale jeszcze z tego nie korzystam więc o tym nie mówie : )

Jakość jest jak zawsze w cenie.. ilość jest ciągle dla całej reszty : )

W sumie wszystko już zostało wymienione

Ja bym jeszcze dodał:

Dobry pozycjoner to taki którego klienci są zadowoleni i płacą za to

Znam takich fachowców którzy utrzymują ciężkie frazy( typu "wypas kóz w Gieżęcinie dolnym") w topie.

Klienci płacą i są zadowoleni.

Druga sprawa: Jakim Kosztem ?

Można być najzajebistszym pozycjonerem a życie rodzinne,przyjacielskie usycha albo go w ogóle nie ma (No chyba ,że ktoś tak chce)

Chyba największa sztuka, to to wszystko ogarnąć i rozdzielić.

W sumie tak się ostatnio zastanawiałem ilu jest pozycjonerów frelancerów którzy się z tego utrzymują i mają swoje rodziny

a małżonki/mężowie/dziewczyny/chłopaki w świecie SEO nie siedzą :D

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

A ja dobrych co odbębniają 8 godzin nie znam bo ci naprawdę dobrzy już pozakładali własne firmy i 8 godzin nie starcza albo....

Eee ja znam dobrych co odbębniają 7h na etapie, do tego prowadzą własną firmę, mają czas na pisanie na forum, mają też czas na stawianie zaplecza... i jeszcze na wakacje jeżdżą : )

- Dobry pozycjoner to osoba która myśli w pierwszej kolejności o kliencie i jego dochodach a potem dopiero o swojej (znajduje kompromis między swoim interesem a klienta zarobkiem) - klient zarabia to i rachunek na czas zawsze opłacony

- Dobry pozycjoner to już nie tylko człowiek od walenia linków jak popadnie ale przede wszystkim osoba która doradzi, podpowie, zasugeruje co zmienić i co poprawić na stronie nie tylko pod względem Google ale pod względem użytkownika

- itd.

Dawno tutaj tak trafnych i mądrych słów nie było.

M

Ps. Większość z forum niestety tego nie rozumie lub nie potrafi.

Dlatego swoje strony wolę mieć pod opieką mojej lewej ręki.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Dobry pozycjoner to osoba która myśli w pierwszej kolejności o kliencie i jego dochodach a potem dopiero o swojej (znajduje kompromis między swoim interesem a klienta zarobkiem) - klient zarabia to i rachunek na czas zawsze opłacony

Ja wyznaję tą zasadę i często niestety się albo o niej zapomina, albo jest się niestety zmuszonym "zapominać" ...

W każdym bądź razie, skoro:

Zasada pozycjonera no.1 brzmi:

Pozycjoner tyle warty, co jego zaplecze

to jak wygląda w takim razie w praktyce? Ja do tej pory pracowałem w jednej agencji interaktywnej i tam, moim obowiązkiem było miedzy innymi budowanie "zaplecza firmowego".

To idąc w ślad za "Zasadą numer 1" powinno być to tak, że zostaję zatrudniony do agencji interaktywnej ze względu na "osobiste zaplecze" i przychodzę sobie codziennie do biura i pozycjonuje strony naszych klientów, używając do tego i rozwijając (poświęcając czas) na rozbudowę własnego zaplecza? A może tak faktycznie jest?! :-D

P.S.

Czy ktoś z Was był zatrudniony w ten sposób jako "pozycjoner"?

Lub inne umowy typu "przychodź do biura, pozycjonuj naszych klientów i zapłacimy Ci za efekt - a jak to robisz to nas już nie interesuje" ?

to jak wygląda w takim razie w praktyce? Ja do tej pory pracowałem w jednej agencji interaktywnej i tam, moim obowiązkiem było miedzy innymi budowanie "zaplecza firmowego".

To idąc w ślad za "Zasadą numer 1" powinno być to tak, że zostaję zatrudniony do agencji interaktywnej ze względu na "osobiste zaplecze" i przychodzę sobie codziennie do biura i pozycjonuje strony naszych klientów, używając do tego i rozwijając (poświęcając czas) na rozbudowę własnego zaplecza? A może tak faktycznie jest?! :-D

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie było, że zrzekam się praw autorskim do zaplecza na rzecz firmy. Więc jest to firmowe zaplecze, a nie Twoje.

EDIT: Post numer 100. :(

Gripek, ja rozumiem to tak, że każde zaplecze, które wykonasz w czasie pracy należy do firmy, a nie, że musisz oddać im swoje zaplecze zrobione wcześniej (poza godzinami pracy w danej firmie).

Kwestia pozycjonowania swoich klientów poza godzinami pracy powinna być uzgodniona w umowie o pracę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności