Skocz do zawartości

Google Analytics, prawda czy mit

pkosciej

Rekomendowane odpowiedzi

ja to swojego zaplecza nawet nie indeksuje - to bardzo ryzykowne - można dostać bana

teraz poważnie

załóż inne konto i tam trzymaj zaplecze - ja się boisz to poczytaj o PIWIK - prawie jak GA

z drugiej strony jakikolwiek kod po którym można znaleźć twoje pozostałe strony jest ryzykowny

dlatego na każdej stronie musiałbyś mieć osobne statystyki tylko dla tej jednej strony - czy taka zabawa jest warta czasu ? odpowiedź sobie sam

załóż inne konto i tam trzymaj zaplecze

założyć inne konto Google czy Analytics

Nawet jak założysz innego konto, Google zapamiętuje Twoje cookies oraz IP.

Najlepiej to robić z innego IP. Ja do tych celów mam net mobilny z PLAY.

I to jak najbardziej, nigdzie nie potwierdzono aby trzymanie zaplecza na jednym koncie GWT czy GA itp, wpływało negatywnie na serwis docelowy lub wszystkie domeny w obrębie danego konta.

Ja osobiście większość trzymam na jednym koncie i z tego tytułu nie doświadczyłem żadnych przykrości.

z drugiej strony jakikolwiek kod po którym można znaleźć twoje pozostałe strony jest ryzykowny

z tego co przeglądałem dokumentację PIWIK'a, można się w php odwoływać przez HTTP Request, więc wedle mojej świadomości programistycznej jest to z zewnątrz nie do wykrycia, więc w sam raz na zaplecze. Poprawcie jeśli się mylę;)

Trudno mi sobie wyobrazić pracę bez analyticsa, ale może warto pomyśleć o czymś innym do analizy. Chciałbym coś polecić ale niestety nie pamiętam nazwy. Najważniejsze, że w ten sposób unikniesz ryzyka, a lepsze jakieś informacje niż żadne.

Sklep medyczny - zapraszam w razie potrzeby ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności