Skocz do zawartości

Dlaczego wiele katalogów umożliwia darmowy wpis od PR >=X?

motoman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam uprzejmie,

Wiele katalogów umożliwia darmowy wpis dla stron, które mają PR większe bądź równe jakiejś wartości. Wpis dla stron o niższym PR jest płatny. Chciałem zapytać, dlaczego tak jest, że wiele katalogów pozwala za darmo wpisać stronę o wyższym PR, natomiast dla stron o niższym PR wpis jest płatny?

Wiele katalogów nie zezwala na wprowadzanie wpisów powielonych. Tzw. "duplicated content" jest szkodliwy dla strony dopisywanej do katalogu, natomiast czy jest też szkodliwy dla samego katalogu?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

M.

Nie głoś herezji odnośnie duplicated content... Moim zdaniem katalogom to raczej nie szkodzi... ale wiele osób się pewnie nie zgodzi - ich sprawa.

Co do PR wpisów to sam się dziwię dlaczego admini katalogów coś takiego wprowadzają...

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Wtedy mogą widnieć na wszystkich listach jako darmowy katalog i pewnie spora część naiwnych katalogujących skusi się na opłatę, kiedy po zaangażowaniu się w napisanie opisu i odnalezienie kategorii dowiedzą się, że zniżka ich nie obejmuje...

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

tak jak ktoś już chyba wyżej napisał. ŚCIEMA :( katalog jest wtedy niby darmowy ;) a tłumaczenie, że chodzi o jakość zgłaszanych stron jest ....... :) Nie mówiąc już o tym, że lwia część takich katalogów nie może poprawnie odczytać PR zgłaszanej strony. W każdym razie jakby to MaxPan napisał ;) to podwórko właścicieli :) i mogą robić co chcą. Jak mam stronę spełniającą warunki tego minimalnego PR to oczywiście korzystam z takich katalogów, ale jak napisałem wcześniej.. najpierw taki katalog musi poprawnie odczytywać PR, a z tym jest już słabo.

W związku z tym zaczynam się zastanawiać, czy na swojej liście katalogów wszystkie tego typu katalogi które dotychczas miałem oznaczone jako "darmowe" nie oznaczyć jako płatne. Chyba faktycznie jedynym powodem wprowadzenia darmowego wpisu dla stron z określonym PR jest chęć zrobienia kogoś "w balona".

@INOMan - zdecydowanie: nie pamiętam, który to był katalog, ale znalazłem "darmowy", gdzie można było za darmo dodać stronkę z PR min. 9... umarłem - i dlatego zapomniałem, który to katalog, bo wyleciał z mojej listy at all mimo, że opłata za dodanie nie była wysoka, ale takiego cwaniactwa po prostu nie toleruję...

dymna.jpg

Chciałem zapytać, dlaczego tak jest, że wiele katalogów pozwala za darmo wpisać stronę o wyższym PR, natomiast dla stron o niższym PR wpis jest płatny?

Bo administratorzy takich katalogów zakładają, że serwisy/domeny o wysokim PR są lepsze, bardziej wartościowe, a te strony bez PR to zazwyczaj świeżo postawione zapleczówki.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Nie głoś herezji odnośnie duplicated content... Moim zdaniem katalogom to raczej nie szkodzi... ale wiele osób się pewnie nie zgodzi - ich sprawa.

zerknij tutaj jest wyrocznia w tym temacie :

https://seo.zgred.pl/dlaczego-wpisy-katalog...-linkowania-764

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

zerknij tutaj jest wyrocznia w tym temacie

Wyrocznia czy nie - kup domenę, umieść na niej skrypt index.php:

<?= str_replace(array('https://www.tvn24.pl/', 'portal TVN24.pl'), array('/', 'Mój serwis news'), file_get_contents('https://www.tvn24.pl/'.$_SERVER['REQUEST_URI'])); ?>

i .htaccess:

RewriteRule (.*) /index.php [L]

podlinkuj linkiem site-wide lub SWL a poza ryzykiem sprawy sądowej zyskasz po 2 tygodniach kontrargument przeciwko stwierdzeniom, że zduplikowane treści się nie indeksują.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności