Skocz do zawartości

Jak duże macie zaplecze?

krzys2

Jak duże macie zaplecze?  

237 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak duże macie zaplecze?

• Nie mam zaplecza
      20
    • 1-5 stron
      16
    • 6-10 stron
      8
    • 11-20 stron
      15
    • 21-50 stron
      12
    • 51-100 stron
      12
    • 101-200 stron
      17
    • 201-500 stron
      13
    • 501-1000 stron
      12
    • 1001-2000 stron
      8
    • Powyżej 2000 stron
      9
    • Powyżej 5000 stron
      8

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

5000x4 zeta na wstępie to dopiero 20 tys .... ale przedłużki to już wydatek 5000x20 zeta :D przy założeniu że wszystko to np regionałki... tyle domen mozna ogarnąć samemu.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

5000 domen po 25zł rocznie odnowienie = 125.000zł

serwery niech kosztują 20.000 - 50.000 - można kupic tanio pakiety z różnymi IP

unikalne teksty - nie pisane pod mieszarki, ale wartościowe - na stronę min 10-20zł

No i same stronki się nie wegrają, trzeba zrobić jakąś grafikę.

No i trzeba zaplecze pozycjonować :-)

Ja nie mam takiego zaplecza, buduję na UK, i koszta są o wiele wyższe

Moze ktos podal iles tysiecy domen, bo wstawia linki w stopke klientow - wtedy koszty zaplecza znacznie maleja :D

No niestety, ale to nie jest zaplecze.

@krzys2 to nie wiem gdzie Ty budujesz te zaplecze w UK, że wychodzi Ci o wiele drożej. Fakt teksty są droższe ale cała reszta to koszt taki sam.

Chodzi własnie o same teksty :-)

Widzę co katalogujecie szanowni pozycjonerzy i 99% z Was jedzie na własnych subdomenach i darmówkach... Poza tym mam wrażenie, że większość robi to zadaniowo, czyli jest klient, wycenia, zleca teksty/stawianie blogów/kupuje domeny i tak działa. Kończy się zlecenie i to zaplecze wygasa, ewentualnie te stronki które trzymają pr i index idą pod punkty.

Sorry, ale nigdy nie uwierzę, że dwóch studencików mających "firmę" w inkubatorach opłaca kilka tysięcy domen na bieżąco (wątpię nawet czy kilkaset, więcej niż 300). Jeśli ludziska szukają tekstów po 80-90 groszy to tym bardziej na odnowienie nawet regionalek w wyżej wspomnianych ilościach za 18zł ich nie stać...

Nie wiem jak to wygląda w porządnych/wiekowych firmach ale odnoszę wrażenie, że sporo pozycjonerów woli rejestrować świeże domenki w promocjach po 3-4zł niż dbać o zaplecze i odnawiać roczne. Stawiacie byle co, jedziecie po najniższej linii oporu i tyle. :D

P.S. Ostatnio gość (haiku.com.pl) wciska do moich katów różne stronki firm powielone na kilku darmowych/własnych subdomenach (pewnie to nazywacie zapleczem-fajne, zero kosztów). Niby coś tam treść różna, wszędzie jednak ten sam kontakt, numer telefonu, nawet nazwisko. Jak tak wygląda pozycjonowanie to nie wiem...

W moim przypadku, są to:

1. bezpłatne blogi, na których można postawić wartościową treść (jest ich dosyć dużo, ponadto są wartościowe i mają unikalne IP),

2. kupuję wartościowe domeny i nie stawiam zaplecza na subdomenach. Dla każdego klienta, staram się aby nazwa domeny jak najbardziej odpowiadała pozycjonowanej stronie i słowu kluczowemu. Zlecam napisanie wartościowych tekstów (nie sa to żadne teksty z mieszarek), klienci którzy chca oszczędzić dostarczają własne teksty

3. Staram się aby strony były na jak najróżniejszych skryptach

4. Każda strona jest systematycznie wzbogacana o nowe teksty i pozycjonowana (kupuje linki z zaufanych firm z Indii - TEMATYCZNE)

5. Nie opłaca mi się nie przedłużać zaplecza bo zbudowanie każdej strony i wypozycjonowanie kosztuje.

6. Staram sie specjalizować w kategoriach

Wszystko to kosztuje, ale opłaca się bo KLIENCI SĄ ZADOWOLENI i ja jestem zadowolony bo polecaja mnie innym :-)

Na pewno uznasz mnie za złośliwca, ale chcesz mi powiedzieć, że tak światowy pozycjoner jak Ty, nie potrafi zmienić stopki?

w jaki sposób moge zmienić sygnaturkę na tym forum. kilka razy próbowałem, ale nie mogę dojść do tego

Szczerze to patrząc na poziom, niektórych pytań na różnych forach można się załamać.

Nie uznam Cię za złośliwca, mam kilkanaście własnych for i wiem jak sie zmienia sygnaturkę.

W tym forum, jest trochę inaczej, i niestety nie mogłem do tego dojąć jak to zrobić.

Tutaj jest link:

https://www.forumpozycjonowanie.pl/download.php?id=8

Przecież ten wątek tak jak wiele innych na forum to wątek reklamowy. Klasyczny schemat - pytanie/problem, rozwijanie/wałkowanie dyskusji, podsumowanie postem o zadowoleniu własnych klientów/własnych umiejętnościach. Zgaduję, że teraz sypią się zapytania i zlecenia na pw dla autora tematu. :D

Widzę, że są różne spojrzenia na definicje zaplecza, więc może warto byłoby to określić. Przecież sporo osób ma zaplecze pod swl - koszt kupienia 1000 domen regionalnych to parę tysięcy złotych. A to, że ktoś przedłuży za rok 20% to inna bajka - w każdym razie teraz ma 1000 domen :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności