Skocz do zawartości

Jak duże macie zaplecze?

krzys2

Jak duże macie zaplecze?  

237 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak duże macie zaplecze?

• Nie mam zaplecza
      20
    • 1-5 stron
      16
    • 6-10 stron
      8
    • 11-20 stron
      15
    • 21-50 stron
      12
    • 51-100 stron
      12
    • 101-200 stron
      17
    • 201-500 stron
      13
    • 501-1000 stron
      12
    • 1001-2000 stron
      8
    • Powyżej 2000 stron
      9
    • Powyżej 5000 stron
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież ten wątek tak jak wiele innych na forum to wątek reklamowy. Klasyczny schemat - pytanie/problem, rozwijanie/wałkowanie dyskusji, podsumowanie postem o zadowoleniu własnych klientów/własnych umiejętnościach. Zgaduję, że teraz sypią się zapytania i zlecenia na pw dla autora tematu. :D

Niestety, nie dostałem ani jednego zapytania :-)

Interesuje mnie tylko określona tematyka stron które pozycjonuję, a Polskich całkiem się nie podejmuję, a to forum jest w większości dla Polaków :-). Mam małe zaplecze polskie, ale te strony wykorzystuję wyłącznie do pozycjonowania mojego angielskiego zaplecza.

Widzę, że są różne spojrzenia na definicje zaplecza, więc może warto byłoby to określić. Przecież sporo osób ma zaplecze pod swl - koszt kupienia 1000 domen regionalnych to parę tysięcy złotych. A to, że ktoś przedłuży za rok 20% to inna bajka - w każdym razie teraz ma 1000 domen :)

Dla mnie zaplecze, to jest strona na której znajduje się link klienta, który nie zginie jak przestanie płacić.

Nie stawiam żadnych stron pod systemy, szkoda mojej pracy i czyichś pieniędzy.

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dla mnie zaplecze, to jest strona na której znajduje się link klienta, który nie zginie jak przestanie płacić.

To ja zostanę Twoim klientem - jak dojdziesz do top3 to podziękuje :D

To ja zostanę Twoim klientem - jak dojdziesz do top3 to podziękuje :D

Tylko nie wiem, czy będzie Cię stac na opłaty miesieczne :-)

Dobre pozycjonowanie trwa i kosztuje.

Zależy jakie masz na myśli firmy?

Jeśli weźmiemy pod uwagę Micrositez Ltd. z UK, to tańsze.

U nich średnio pozycjonowanie słowa na miesiąc bez żadnej gwarancji na pozycję to 1000 funtów + VAT

W sumie nie mam żadnej konkretnej firmy na myśli, ale troche kiepskie masz podejście.

Klient Cię olewa i przechodzi do innej firmy a Twoje zaplecze pracuje za nich?

Za pracę którą jemu wykonałem zapłacił, więc nie mam do niego żadnego żalu :-)

Mam nadzieję, że wiesz co piszesz i co robisz :D

Nie wiem jakie frazy robisz, ale czasem trzeba trochę włożyć, żeby trochę wyciągnąć

Dlatego mówię, ze zbudowanie profesjonalnego zaplecza nie jest tanie, Ja poszedłem można powiedziec na łatwiznę i specjalizuję się w kilku kategoriach. Nie przyjmuję do pozycjonowania wszystkich stron jak leci, może kiedyś, ale nie teraz.

Rozumiem, że obciążasz klienta całkowitymi kosztami tworzenia zaplecza i w przypadku zerwania umowy, przekazujesz mu je i to czy on przedłuży sobie domeny, serwery to jego broszka? W takim wypadku ReTop nie ma w tymi nic nadzwyczajnego. :)

Tak jak juz wspomniałem, buduję zaplecze tematyczne, nie tak jak niektórzy z każdej beczki mają zaplecze.

U mnie np. jest tematyka budownictwo i nic więcej. I rozwijam to zaplecze. I utrzymuje na własnych domenach.

Jeśli mam nowego klienta, do zapleczowej strony dodaje podstronę z tekstem w którym są linki do strony klienta (w ten sposób rozbudowuje się moje zaplecze - przy okazji pozycjonuje własne strony). Zdobywam tematyczne linki do tej podstrony, aby linki nabrały wartości.

W trakcie buduję powoli nowe zapleczówki. I tak w kółko :-)

Po pierwsze pytanie dotyczy stron a nie domen. Po drugie na pewno głosowały w tej sondzie osoby mające zaplecze pod swl'e. Koszt regionalki bez przedłużenia to 2,34 + osobne IP dla kilkudziesięciu domen.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Ciekaw jestem ilu Waszych klientów tak na serio/poważnie kalkuluje koszta i zamiast bulić Wam te tysiące złotych za frazy i linki na własnych stronach które większość z Was umieszcza (nie rozumiem tego szczerze pisząc, dbacie o unikalność jednocześnie waląc na stronach klientów linki w stylu - pozycjonowanie zapewnia itd.), po prostu wykupuje reklamę w Google. Na moje oko pozycjonowanie to skuteczność, a skuteczność to maksymalny wynik przy możliwie minimalnych wydatkach. Nie wiem jak to się ma do tych rozbudowanych zaplecz. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności