Skocz do zawartości

Jak duże macie zaplecze?

krzys2

Jak duże macie zaplecze?  

237 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak duże macie zaplecze?

• Nie mam zaplecza
      20
    • 1-5 stron
      16
    • 6-10 stron
      8
    • 11-20 stron
      15
    • 21-50 stron
      12
    • 51-100 stron
      12
    • 101-200 stron
      17
    • 201-500 stron
      13
    • 501-1000 stron
      12
    • 1001-2000 stron
      8
    • Powyżej 2000 stron
      9
    • Powyżej 5000 stron
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Pozycjonowanie, tak jak ktoś wcześniej wspomniał jest dla tych, którzy maja pieniądze.

Ci którzy mają piniądze, mogą pozwolić na zbudowanie profesjonalnego zaplecza, potem na reklamę.

Ci których stać na to, nie pozycjonuja 5 stronek na miesiąć za 1000zł, bo się to nie opłaca.

To są tylko moje przemyślenia.

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pozycjonowanie w 99% zawsze jest tanśze od reklam typu Adwords!

Pozycjonowanie jest dla każdego:

-kto ma wiedzę

-poświęca temu czas

-ma klientów, których stać na wynagrodzenie za naszą pracę

W 99% zaplecze nie jest potrzebne lub jest potrzebne w minimalnym stopniu.

Turystyka, finanse, konkurencyjne produkty - wtedy tak ale wiadomo za co się płaci.

AMEN i dobranoc!

No tak,

można spamować na forach, blogach, katalogach wykorzystując systemy wymiany linków i narzędzai do ich pozyskiwania.

Ale to wszystko do czasu.

I najprawdopodobniej, jak klient przestaje płacić, to strona na pozycjonowane frazy wraca na miejsce sprzed pozycjonowania albo i jeszcze dalej.

Ale to są moje przemyślenia :-)

Ja bez zaplecza nie potrafię pozycjonować (no, zależy kto co ma na myśli pod określeniem POZYCJONOWANIE).

I najprawdopodobniej, jak klient przestaje płacić, to strona na pozycjonowane frazy wraca na miejsce sprzed pozycjonowania albo i jeszcze dalej.

...

(no, zależy kto co ma na myśli pod określeniem POZYCJONOWANIE).

I niestety 90 ileś procent firm pozycjonerskich naprawdę uważa, że się zajmuje pozycjonowaniem.

A tak naprawdę zajmuje się czasowym podniesieniem pozycji, co jest żadną sztuką.

Masz rację - zależy co kto ma na myśli. POZYCJONOWANIE to nie piozycjonowanie :)

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Heh, żadna firma nie pójdzie na pozostawienie linków jeśli klient nie płaci, chyba, że ktoś jest głupi, nie obrażając nikogo, podejrzewam, że nawet osoba prywatna tego nie zrobi, szkoda żeby zaplecze się marnowało na coś, co nie przynosi kasy, a klient w tym momencie dalej czerpał zyski, bo zaplecze dopala mu pozycje, no sorry, ale takie rzeczy to tylko w erze :)

Widzę, że Panowie chcieliby klientom robić "dobrze" do końca świata i jeden dzień dłużej :)

Nie.

Panowie mają inną definicję pozycjonowania, na której zarabia się więcej niż przysłowiowe 100 zł za frazę.

Bo to nawet nie są drobne na waciki.

Chcesz wmówić, że jak przestaniesz pozycjonować klienta to mimo, że ja będę pozycjonował swojego to Twój będzie nadal w pozycjach przed moim ?

Tak lub nie.

To Panie Kolego zależy od Twojej wiedzy i budżetu.

Każdego można przeskoczyć.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Każdego można przeskoczyć.

Jeżeli już nie podejmujesz działań na swoim Kliencie, a konkurencja wręcz odwrotnie to jak Twój niepozycjonowany klient ma kogokolwiek przeskakiwać (mówimy to o przypadku, kiedy strona dzięki pozycjonowaniu idzie w góre, a nie są zawirowania w serpach).

Pozdrawiam

Panie Mariuszu z całym szacunkiem ale do portfeli sobie nie zaglądajmy i nie teoretyzujmy kto ile i na co mu starcza bo nie widzę sensu....

Zastanawia mnie pańskie podejście - rozumiem, że wykupując usługę pozycjonowania u Pana mogę liczyć na pozostawienie linków (lub ciągły proces pozycjonowania) nawet gdy już nie będę Pańskim klientem? Czy ta gwarancja jest dożywotnia czy ograniczona czasowo?

będąc Twoim klientem warto zapłacić Ci tylko za jeden miesiąc

Tak, warto.

Może i tak robi, może ludzie w UK nie myślą jak mieć coś za nic...

Jeśli ktoś ma coś za nic, to albo to ukradł albo wygrał w toto lotka :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności