Skocz do zawartości

Precle czy własne zaplecze?

fidley

Rekomendowane odpowiedzi

Po co obciążać się kosztami utrzymania zaplecza dla 2 stron? Wybierz precle, ale proponuję - oprócz publicznych - prywatne, płatne listy (parę osób z tego forum sprzedaje dostęp). Z doświadczenia moge powiedzieć, że kilkaset wpisów na prywatnych blogach po podlinkowaniu da Ci niezłego kopa, przy jednorazowych kosztach rzędu kilkuset złotych.

Niestety ale są to stałe koszty w niektórych przypadkach - ale co prawda nie są one strasznie wysokie.

Moim zdaniem po prostu zainwestuj w maszynę do preclowania (podlinkujesz tym podstrony, delikatnie główną i wpisy w lepszych preclach) i w teksty (unikalne i mocno synonimizowane).

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

W tym temacie każdy ma rację. Zaczynałem od półautomatu w czerwcu i dodając 10katalogów/dzień widziałem ruch na wyższe pozycje. Było to zbyt czasochłonne (nawet 1h dziennie poświęcając, to dla mnie za dużo), dojechałem tak do top20 na 6 średnich fraz (do 500k w google). Kupiłem automat, który dodaje mi w sumie 50 wpisów (precle/katalogi) no i wskoczyłem do top10 i od 2 tygodni wszystko stoi max 4 pozycja ;/

Obecnie uczę się stawiać wordpressy na własny użytek.

A tak, zapomniał bym dodać, że 80% ruchu mam z wyszukiwarek. Z czego 21% z wyników organicznych (przy czym większość samoistnie z long taila), a 55% to adwords!

Nie wiem jakie masz strony ale może właśnie adwords będzie dla Ciebie dobry?

ps. może ktoś da znać na PW jak to ludzie robią, że stawiają sobie 10-20 wp w 1 wieczór i jeszcze udaje im się zapełniać je treścią. Muszę jakiś soft sobie sprawić co będzie to wszystko robił za mnie bo nie mam na to czasu.

Sklep medyczny - zapraszam w razie potrzeby ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności