Skocz do zawartości

Title i description - portal z ogloszeniami

LongTail

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zastanawialem sie ostatnio jak rozwiazac sprawe Title i Description w serwisie z ogloszeniami (mam na mysli podstrone z podgladem pelnego ogloszenia).

Wiem ze jesli chodzi o title to bedzie taki jaki ustale ale jesli chodzi o description to z tego co widze (na innych kopiach tego skryptu - nie wiem jak jest z pozostalymi stronami) czasami google lubi zignorowac domyslny (w tym wypadku ustalony dla kazdej podstrony taki sam) i pobrac tresc ogloszenia (nie wiem jednak od czego to zalezy).

Jakie rozwiazanie moze byc dla mnie najlepsze ?

Title:

1. ustawione tak ze bedzie sie w nim wyswietlac tytul ogloszenia a po nim jakis domyslny title (np adres strony)

2. ustawione tak to bedzie 60 pierwszych znakow z tresci ogloszenia - (60 lub wiecej, czytalem ostatnio watek na forum ze google potrafi zindexowac dluzszy title i po 100 i wiecej znakow)

Description:

1. zostawic puste tak zeby google samo pobralo co najbardziej mu odpowiada?

2. ustawic na "sztywno" description tak zeby to bylo pierwsze 150-200 znakow z tresci ogloszenia ?

A moze warto polaczyc title2 i description2 tak ze title to bedzie 60 pierwszych znakow z tresci ogloszenia a w description to powtorzyc rozszerzajac do wiekszej ilosci znakow ?

Zdecydowanie nie odpowiada mi takie samo description na kazdej podstronie z ogloszeniem - brzydko wyglada w google no i z seo tez pewnie ma malo wspolnego.

// przepraszam za brak polskich znakow

wstąpiłem na działo

tysiąc linków grzmiało..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności