Skocz do zawartości

Lista spamerów katalogowych

Liszek

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję stworzyć liste domen które trafiają do naszych katalogów i robią z nich śmietniki. Chodzi mi o domeny, które mają beznadziejne opisy złożone z samych słów kluczowych, strony erotyczne itp. Myślę że każdy wie o co chodzi. Dzisiaj dopisałem funkcje blokującą dodawanie domen spamerskich do projektu katalogu easydirectory. Ale każdy z Was taką liste może wykorzystać modyfikująć również swoje skrypty.

A więc zaczne jako pierwszy od domen które pojawiły się już na forum + swoje:

Przy kopiowaniu do plików zamiencie ; na .

Lista domen nie mile widzianych w naszych katalogach:

123polska;pl

banki;fusionet;info

bardachek;com

buksir;com

bumazhka;com

creotron;com

creotronl;com

dirfor;com

dorank;com

dristun;com

fusionet;info

golden-telekom;com

hranilishe;com

kalaps;com

klapon; com

kolotun;com

koluchka;com

kukunder;com

letuchka;com

lopast;com

mahnya;com

nepogod; com

petachok;com

pipirka;com

pissuar;com

predanik;com

prosaka;com

provodnnik;com

sex5;pl

shakran;com

shishky;com

sinuga; com

tropka; com

ugolek;com

zanaveska;com

zrachek;com

Dodawajcie swoje tylko wspólnie możemy coś zdziałać ;)

Liszek

Interesuje Cię nurkowanie

Potrzebujesz tłumaczenie cv na angielski?

Największa ilość ofert pracy w jednym miejscu: praca za granicą

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

agroturystyka;foxnet;pl

sylwester;agroturystyka;foxnet;pl

wakacje;agroturystyka;foxnet;pl

kwatery;agroturystyka;foxnet;pl

moje domeny i subdomeny nie sa spamerskie wiec prosze je tutaj nie dodawac subdomeny sa w trakcie tworzenia

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

agroturystyka;foxnet;pl

sylwester;agroturystyka;foxnet;pl

wakacje;agroturystyka;foxnet;pl

kwatery;agroturystyka;foxnet;pl

moje domeny i subdomeny nie sa spamerskie wiec prosze je tutaj nie dodawac subdomeny sa w trakcie tworzenia

A to co to jest?:

Agroturystyka Noclegi

Agroturystyka noclegi Sylwester 2006 Agroturystyka noclegi Sylwester 2006 agroturystyka noclegi lubuskie Sylwester Lubuskie Agroturystyka noclegi sylwester 2006 weekend urlop Sylwester 2006 Agroturystyka noclegi Sylwester 2006 Agroturystyka noclegi Sylwes

Sylwester 2006 Wielkopolska Sylwester w Polsce Sylwester Noclegi Oferty Syl

Sylwester 2006 Wielkopolska Sylwester w Polsce Sylwester Noclegi Sylwester 2006 Wielkopolska Sylwester w Polsce Sylwester Noclegi Sylwester 2006 Wielkopolska Sylwester w Polsce Sylwester Noclegi

PR:0 szczegóły strony

Wczasy Agroturystyka Wakacje Kwatery Wielkopolskie Wczasy Agroturystyka Wak

Wczasy Agroturystyka Wakacje Kwatery Wielkopolskie Wczasy Agroturystyka Wakacje Kwatery Wielkopolskie Wczasy Agroturystyka Wakacje Kwatery Wielkopolskie Wczasy Agroturystyka Wakacje Kwatery Wielkopolskie

Wakacje Lato Wczasy Urlop Agroturystyka

Wakacje Lato Wczasy Urlop Agroturystyka Wczasy Urlop Wakacje Lato Agroturystyka Wakacje nad Rzeką Lato Wczasy Wakacje Urlop Wakacje nad Jeziorem Agroturystyka

Kwatery Prywatne Nocleg Agroturystyka

Kwatery Prywatne Nocleg Agroturystyka Nocleg Agroturystyka Kwatery Prywatne w Polsce Kwatery Prywatne nad Jeziorem Kwatery Prywatne w Lesie Kwatery Prywatne nad Rzeką Kwatery Prywatne Nocleg Agroturystyka

Chociaż żeby to tak w oczy nie raziło! i jakiś logiczny układ miało

Liszek

Sylwester 2006 Wielkopolska Sylwester w Polsce Sylwester Noclegi Oferty Syl

Sylwester 2006 Wielkopolska Sylwester w Polsce Sylwester Noclegi Sylwester 2006 Wielkopolska Sylwester w Polsce Sylwester Noclegi Sylwester 2006 Wielkopolska Sylwester w Polsce Sylwester Noclegi

Wakacje Lato Wczasy Urlop Agroturystyka

Wakacje Lato Wczasy Urlop Agroturystyka Wczasy Urlop Wakacje Lato Agroturystyka Wakacje nad Rzeką Lato Wczasy Wakacje Urlop Wakacje nad Jeziorem Agroturystyka

Kwatery Prywatne Nocleg Agroturystyka

Kwatery Prywatne Nocleg Agroturystyka Nocleg Agroturystyka Kwatery Prywatne w Polsce Kwatery Prywatne nad Jeziorem Kwatery Prywatne w Lesie Kwatery Prywatne nad Rzeką Kwatery Prywatne Nocleg Agroturystyka

maja logiczny uklad i nie powtarzaja sie slowa w opisie

Spamer niczego nie zrozumie, o czym tu w końcu mówić.

Spamer nawet nie jest w stanie rozróżnić "description" od "keywords", to dla takiego niedouka czarna magia.

Spamerom musimy powiedzieć NIE!

Miejsce przeznaczone na liscie spamerów dla:

agroturystyka;foxnet;pl

to odpowiednie miejsce!

:)

potrafie odroznic slowa kluczowe od opisu strony te strony sa w trakcie tworzenia sprawdzcie aktualny stan i nie sugerujcie sie tym co jest napisane OK?

agroturystyka.foxnet.pl ma normalny tytul opis i slowa kluczowe

gryf plyta Ci sie zaciela? sprawdz strone zanim cos napiszesz

Właśnie przed sekundą odwiedziłem stronę https://katalog.konferencje.com.pl/podkategoria-266.html, którą tak łaskawie zaśmieciłeś.

Żadych zmian nie widzę.

Znaczy: beton?

Czy też może tak po prostu, po ludzku, zwyczajnie się nie rozumiemy?

Wiem, tępy jestem, już o tym gdzieś pisałem.

Oświeć nieoświeconego, proszę.

odwiedz strone moja i zobacz kod a nie sugeruj sie katalogiem agroturystyka.foxnet.pl

Liszek zdjal moje strony z blokady dlatego prosze traktuj to jako blad przy dodawaniu do katalogu

moje strony mialy nieaktualne opisy jak widzisz tytuly sa OK

Właśnie przed sekundą odwiedziłem stronę https://katalog.konferencje.com.pl/podkategoria-266.html, którą tak łaskawie zaśmieciłeś.

Żadych zmian nie widzę.

Znaczy: beton?

Czy też może tak po prostu, po ludzku, zwyczajnie się nie rozumiemy?

Wiem, tępy jestem, już o tym gdzieś pisałem.

Oświeć nieoświeconego, proszę.

Temat agroturystyki zamkniety ale podawajcie wiecej tego typu zgłoszeń. Jak sie zacznie takich blokowac a napewno im zalezy na mozliwosci dodawnaia to zaczna sie zastanawiac nad tym co piszą.

Liszek

Proszę oto moje rodzynki:

bardachek; com

buksir; com

creotronl; com

dristun; com

fusionet; info

klapon; com

koluchka;com

kukunder; com

lopast; com

mahnya; com

nepogod; com

petachok; com

pipirka; com

prosaka; com

sinuga; com

tropka; com

ugolek; com

zanaveska; com

zrachek; com

Pierwsza prośba do autora tematu o podsumowanie domen w pierwszym poście oraz posortowanie tego.

Druga prośba do administratorów qlWeb'a, domeny które podałem są to śmiecie prawdopodobnie dodawane przez jakis skrypt, jeśli zależy Wam chociaż trochę na katalogu usuńcie ten syf!!!

Pozdrawiam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Prawdopodobnie lista domen spamerskich się przyjmie, więc należałoby przyjąć jakieś minimalne zasady.

Z doświadczenia z black listami mailowymi wiem, że takie listy umierają z jednej podstawowej przyczyny - są zaśmiecane, tzn. zaczynają być dopisywane wpisy z przyczyn innych niż spam. Dopóki taka lista jest prywatną sprawą właściciela, to w zasadzie nie ma problemu, natomiast upublicznienie niesie niebezpieczeństwo właśnie zarażenia takiej listy "dobrymi" domenami (np. w celu uwalenia listy) oraz narażenie się na konsekwencje prawne (proszę nie wyśmiewać, historia Polspamu jest tu dobrym przykładem), ponadto piętnowanie niewinnych raczej mało komu sprawia przyjemność.

Te minimalne zasady to określenie przyczyny (w miarę dokładnie) i daty dopisania na listę, ideałem byłoby gromadzenie dowodów, ale to wymaga już nieco większej infrastruktury. Niestety doświadczenie uczy, że wpisy powinny być anonimowe, tzn. nicki znane, ale co się kryje za nimi to inna bajka.

Hmm, takim archiwum mogłaby być grupa newsowa np. alt.pl.web-spam i google już by sobie zapamiętało delikwenta na wieki :)

Druga sprawa to wielkość takiej listy biorąc pod uwagę wydajność co poniektórych :placze:

Pzdr, i

Wesołych Świąt oraz kupy kasy na prezenty!

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności