Skocz do zawartości

Lista spamerów katalogowych

Liszek

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję w takim razie przy podawaniu domeny określać za co jest proponowana do spoamu i najlepiej przytaczać przykłady. Po za tym po to jest forum zeby dyskutować. Jeśli pojawią sięliczne uzasadnione głosy przeciwne to domena nie bedzie zbanowana. Po zatym to jest lista dobrowolna nie traktujmy tych domen jako spamu, tylko nie mile widzianych w naszych katalogach. I nikogo w tym momencie nie obrażamy :):placze:

Liszek

Interesuje Cię nurkowanie

Potrzebujesz tłumaczenie cv na angielski?

Największa ilość ofert pracy w jednym miejscu: praca za granicą

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zaraz, zaraz ale po co robic taka liste ? :)

Możesz bardziej rozwinąć swoje pytanie bo jak na razie uważąm że jest bez sensu? Albo kompletnie nie jesteś w temacie

kolejny spamerek http //sex5.pl/ co do stworzenia jakiejs listy powiem ze nawet trzeba ;)

Dzięki za info lista z pierwszego postu powiększona o powyższy wpis

Liszek

Jeszcze jedno chcę dodać, co mnie bardzo denerwuje, nie bedę wskazywał stron (niektóre uzytkowinków tego forum), ale dla mnie to, że ktoś dodaje 20-30 podstron swojego serwisu do katalogu, gdzie dana podstrona zawiera tylko "tytuł" i link do strony głównej jest SPAMEM. Może się nie znam, jeśli tak jest to proszę wyprowadzić mnie z błędu.

Pozdrawiam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Jeszcze jedno chcę dodać, co mnie bardzo denerwuje, nie bedę wskazywał stron (niektóre uzytkowinków tego forum), ale dla mnie to, że ktoś dodaje 20-30 podstron swojego serwisu do katalogu, gdzie dana podstrona zawiera tylko "tytuł" i link do strony głównej jest SPAMEM. Może się nie znam, jeśli tak jest to proszę wyprowadzić mnie z błędu.

Pozdrawiam,

Mar.

Potwierdzam, Dodawana podstrona do katalogu (subdomena) powinna mieć przynajmniej logiczny tekst różny o strony głównej i na temat zgodny z tytułem itp.

Liszek

No chyba muszę znowu pomarudzić.

Od automatycznego dodawania stron są wyszukiwarki.

Katalogi natomiast zostały wymyślone w celach dokładnie odwrotnych.

Jeżeli chce się zautomatyzować katalogi to trzeba pomyśleć o odpowiednim oprogramowaniu zabezpieczającym przed niecnymi praktykami.

Listy spamerów katalogowych? Bzdura. Prawie nikt dodając stronę do katalogu nie będzie najpierw zastanawiał się czy są jakieś listy spamerów. Zresztą niektóre katalogi same wyglądają jak spamerskie.

No chyba muszę znowu pomarudzić.

Od automatycznego dodawania stron są wyszukiwarki.

Katalogi natomiast zostały wymyślone w celach dokładnie odwrotnych.

Jeżeli chce się zautomatyzować katalogi to trzeba pomyśleć o odpowiednim oprogramowaniu zabezpieczającym przed niecnymi praktykami.

Listy spamerów katalogowych? Bzdura. Prawie nikt dodając stronę do katalogu nie będzie najpierw zastanawiał się czy są jakieś listy spamerów. Zresztą niektóre katalogi same wyglądają jak spamerskie.

Dlaczego bzdura. Jak jesteś moderatorem paru katalogów to czy nie zaoszczędzisz czasu jak nie bedziesz musiał odrzucac ręcznie wielu stron spamerskich bo Twój katalog odrzuci to za Ciebie? A jak jeszcze masz dodatkowo narzędzie (które występuje w skrypcie katalalogu easy-dricteory.org) które sprawdzi czy w title i decription nie ma niecenzuralnych słów które obniżają dodatkowo moc Twojego katalogu to to też źle?

To co napisałeś to tak jakbyś twierdził że ręczny śrubokręt jest o wiele lepszy o elektrycznej wkrętarki bo śrubokręt jak sama nazwa wskazuje służy do wkręcania śrub a wkrętarka to jakiś zupełnie nie potrzebny wynalazek. Chyba że źle zrozumiałem Twoje intencje :D

Liszek

A jak jeszcze masz dodatkowo narzędzie (które występuje w skrypcie katalalogu easy-dricteory.org) które sprawdzi czy w title i decription nie ma niecenzuralnych słów które obniżają dodatkowo moc Twojego katalogu to to też źle?

To może ja źle zrozumiałem intencje utworzenia takiego spisu.

Nie mam nic do skryptów automatyzujących pewne procesy - a wręcz pzreciwnie.

Tylko jak ktoś - czasem może z braku wiedzy - zrobi coś niedozwolonego (spam?) przy dodawaniu strony do katalogu i trafi na czarną listę to automatycznie będzie autowany przez skrypty przy próbie dodania kolejnych stron? I na jak długo, na zawsze? Nawet google tego nie robi.

Tylko jak ktoś - czasem może z braku wiedzy - zrobi coś niedozwolonego (spam?) przy dodawaniu strony do katalogu i trafi na czarną listę to automatycznie będzie autowany przez skrypty przy próbie dodania kolejnych stron? I na jak długo, na zawsze? Nawet google tego nie robi.

To zależy od skryptu katalogu (mechanizmu banowania?) w qlwebie np domyślnie blokuje sie dany adres strony, a nie danego usera. Co wiecej szczerze wątpie aby spam wynikał z braku wiedzy.. Wrecz przeciwnie wynika z wiedzy, iż spam może przynieść wymierne korzyści.

A co do spisu ja bym proponowal stronke dajki.net, która ktoś zgłosił w moim katalogu do wszystkich(!) podkategorii.

Ja tam żadnej listy nie prowadzę, a podaję domenki by ktoś mógł je usunąć z swojego katalogu. Np. potrafi mi ktoś wytłumczyc co to : banki.fusionet.info? Po wejściu na taka stronę nic konkretnego nie ma, prócz tego, że wiesza się przeglądarka :)

A dziś mam natchnienie i robie czystki w katalogach, usuwam wpisy niezgodne z regulaminem, spamerskie itp. jak ta którą zacytowałem wyżej.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności