Skocz do zawartości

Lista spamerów katalogowych

Liszek

Rekomendowane odpowiedzi

Autora tematu jeszcze raz proszę o wkrocznie i zaaktualizowanie spisu :D. Bo nie nadążam :].

Forum o siostrach Radwańskich RADWANSKIE.net: Agnieszka Radwańska, Urszula Radwańska - czyli siostry Radwańskie. Po kontuzji powraca Ula Radwańska.

Gry na OPCG.net to stare gry abandonware, do pobrania za darmo.

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a nawet sobie nie wyobrażasz co może zrobic desperat który dodał już swoją stronkę do wszytskich katalgów o jakich ma pojęcie i nic ...... !

Heh, nie popadajmy w skrajnosc, bo zaraz napiszesz ze DESPERAT wynajmie hakera zeby zniszczyl strone albo podlozy bombe pod serwer konkurencji... :D

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

a nawet sobie nie wyobrażasz co może zrobic desperat który dodał już swoją stronkę do wszytskich katalgów o jakich ma pojęcie i nic ...... !

Heh, nie popadajmy w skrajnosc, bo zaraz napiszesz ze DESPERAT wynajmie hakera zeby zniszczyl strone albo podlozy bombe pod serwer konkurencji... :piwo:

ej ej bez przesady, ale uznanie za spam w takim wypadku nie jest wcale takie trudne.... popatrz dodałeś swoją stronkę i dalej masz słabą pozycję... a chcesz wyprzedzić kogoś innego ..no to właśnie jest sposób bez włamywania czy niszczenia ... poprostu spadnie w wynikach .. proste i zajmie tyle samo czasu co dodawanie swojej stronki...... ja w tym widze logike wiec może by jednak ograniczyć wpisy do określonej ilości .. szczegolnie na qlweb'ach

nie mówcie że mało jest ludzi którzy po przeczytaniu tego postu zaczną tak robić...........

brak sygnatury

Moim zdanie po przeczytaniu waszych postów powiem tak.

Niech każdy robi jak uważa mamy wolny rynek. Jednak mam nadzieje że nikt nie będzie stosował nieuczciwych metod w stosunku do konkurencji

Liszek

Interesuje Cię nurkowanie

Potrzebujesz tłumaczenie cv na angielski?

Największa ilość ofert pracy w jednym miejscu: praca za granicą

apeluje do właścicieli katalogów " wprowadzicie ograniczenia " to będzie najlepsze wyjście !!

i niech nikt nikomu nie szkodzi...:piwo:!;)!:zeby:!:zeby:!!!!!

okazać się może że administratorzy katalogów są QL ( no bo przecież są prawda !?! ) i nie skasują linków lecz zmniejszą ich ilość :) np do 1 to odpowiednia liczba jak dla takich stron !! a to już da konkurencji nowy link :) hehe

pozdrawiam

truvati

brak sygnatury

Moim zdanie po przeczytaniu waszych postów powiem tak.

Niech każdy robi jak uważa mamy wolny rynek. Jednak mam nadzieje że nikt nie będzie stosował nieuczciwych metod w stosunku do konkurencji

Zastanawiam się wiec po kiego pisałes posta na temat listy spamerów wez sie kolego zdecyduj o wolnym rynku wiedziałes przed napisaniem trzeba było sie dobrze zastanowic .Poprostu temat cie przeskoczył .W takiej sytuacji proponuje moderatorom zamkniecie tega wątku badz skoszowaniego .

nie mówcie że mało jest ludzi którzy po przeczytaniu tego postu zaczną tak robić...........

No widzisz, ale dlaczego to nie ma dzialac w druga strone? Przeciez byl na poczatku przyklad, ze na liscie znalazla sie strona agroturystyka.foxnet.pl i ten user sie bronil (tak na marginesie, to gdybym byl redaktorem tej kategorii w DMOZ, to ta strona wyleciala by z humiem za ten spam, oj i to szybciutko...). Co prawda nie napisal ze ktos za niego to robil, ale obrona to obrona. Oczywiscie ze wlasciciel strony nie ma obowiazku czytac to forum i patrzec czy ktos nie chce go wrobic. Ale moze przed zbanowaniem warto by bylo wyslac maila do wlasciciela strony? Ja dalej uwazam ze tlumaczenie, ze ktos to moze wykoprzystac do niecnych celow jest popadaniem w przesade. To jest zwylke wrabianie... wiec rownie dobrze mozna wrobic kogos w kradziez, czy zabojstwo... no sorry za te barwne porownania, ale niestety na tej zasadzie to dziala. Przeciez jak chcesz kogos w cos wrobic, to co, ta osoba nie ma prawa do obrony? Oczywiscie, ze ma!

PS. Ograniczenia w katalogach (qlweb) powinny byc juz dawno, zeby nie prowokowac. Brawa dla Liszka za ograniczenie liczby wpisow do 10, choc chyba w konfiguracji powinna byc mozliwosc zmiany tej wartosci (bo trzeba sie troche naszukac zeby ja odnalezc).

Tematu nie ma sensu zamykac. Trzeba walczyc ze spamerami i to nie powinien byc temat tabu - te strony musza byc pokazywane publicznie!

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Mysle ze nie istnieje rozwiazanie problemu poniewaz spora ilosc qlwebow powstala dla spamowania zobaczcie na inne katalogi tam nie ma problemu ze spamem sam prowadze katalog stron i mimo 300 wpisow nikt nie staral sie spamowac:)

mysle ze rozwiazaniem czesciowym problemu bedzie dodanie weryfikacji na zasadzie przepisywania kodu z obrazka (powinno spasc spamowanie drastycznie ale raczej nie zniknie)

dla mnie osobiscie problemem jest jesli osoba podajaca ze jakis link spamuje stara sie jednoczesnie wypozycjonowac strona na te same slowa lub zajmuje sie stronami powiazanymi tematycznie.

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

dla mnie osobiscie problemem jest jesli osoba podajaca ze jakis link spamuje stara sie jednoczesnie wypozycjonowac strona na te same slowa lub zajmuje sie stronami powiazanymi tematycznie.

tak i dla tego najlepszym wyjściem było by wprowadznie ograniczenia ilości wpisów jednego adresu w bazie danych...... !!

najszybsze, najprostsze i najbardziej skuteczne !!

i ile razy można to powtarzać...... :)

brak sygnatury

Dlaczego jest to problem? Osoba ktora uczciwie (2-3 linkami) chce pozycjonowac swoja strone na ta sama fraze jest zablokowana, jesli wpis z tym samym anchorem znajduje sie WE WSZYSTKICH moziwych kategoriach. Problemem sa ludzie ktorzy spamuja, a nie ci co sa uczciwi!!

Zastanawiam się wiec po kiego pisałes posta na temat listy spamerów wez sie kolego zdecyduj o wolnym rynku wiedziałes przed napisaniem trzeba było sie dobrze zastanowic .Poprostu temat cie przeskoczył .W takiej sytuacji proponuje moderatorom zamkniecie tega wątku badz skoszowaniego .

Posta pisałem bo temat moim zdaniem jest wart wypowiedzi. Widaomo że katalogi QLWEB są tworzone pod kontem zdobywania tylko i wyłacznie dodatkowych linków (prawdzie katalogi z których korzystają naprawdę użytkownicy a nie czytelnicy tego forum to myślę że na palcach dało by się policzyć)

Dla mnie sprawa spamu jest prosta. Jak dodajesz masowo stronę do katalogu do kategorii nie zwiazanych z tematem itp. oraz w title i description masz same słowa kluczowe to dla mnie nawet jak dodasz 2 linków to jest spam.

I jak jak bym miał katalogi z moderacją to bym takie wpisy je wywalał. To od moderatorów katalogu zależy co jest spamem a co nie i tylko i wyłacznie od nich. Każdy ma swoją definicję SPAMU.

Punkt wiedzenia zależy od punktu siedzenia - a wszystko jest pojęciem względnym.

A ten wątek otworzyłem po to żeby ludzie zgłaszali stronki które według nich są uważane za spam. Jednak nikt nie każe tu nikomu tych stron usuwać z katalogów. A właściciele tych stronek mają szanse na forum się obronić. Lista która tu powstała jest listą sugerowaną i nikt ni komu nie każe jej stosować

To tyle z mojej strony :)

:)

Liszek

Dlaczego jest to problem? Osoba ktora uczciwie (2-3 linkami) chce pozycjonowac swoja strone na ta sama fraze jest zablokowana, jesli wpis z tym samym anchorem znajduje sie WE WSZYSTKICH moziwych kategoriach. Problemem sa ludzie ktorzy spamuja, a nie ci co sa uczciwi!!

chyba nie kumasz tego tematu..... mam coraz większe wrażenie że nie rozumiesz......... nie anachor się liczy lecz adres strony..... zablokumy ilość możliwych adresów do jednej strony ( maks 3 takie same url )

jezoo no juz napisałem jakie jest wyjście z takiej sytuacji... jedyne mam to kurcze napisać raz jeszcze... większymi się chyba już nie da....

i po problemie i temacie .... z taką blokadą nikomu się już nie uda spamować lub będzie to już bardzo nie przyjemne...

KONIEC temat można zamykać a właściciele katalogów niech zrobią ograniczenia !

brak sygnatury

i po problemie i temacie .... z taką blokadą nikomu się już nie uda spamować lub będzie to już bardzo nie przyjemne...

KONIEC temat można zamykać a właściciele katalogów niech zrobią ograniczenia !

He he sorki ale z moją definicją spamu to nie przejdzie. Jak gościu doda Ci jeden erotyczny wpis w dziale budownictwo bo nie masz kategorii Erotyka to jak to nazwiesz? Pomyłka?

:)

Liszek

maks 3 takie same url

3 takie same URLe w bazie to i tak o 2 za dużo.

URL w bazie powinien być tylko 1.

truvati, nie bardzo rozumiem Twojego poruszenia, po prostu omijaj katalogi które które pozwalają umieścić wpis w wiekszej ilości podkategorii niż 3.

w https://www.webwweb.pl możesz umieścić wpis w aż 100 podkategoriach, i co wg Ciebie należy teraz wprowadzić ograniczenie do 3?

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

A oszukiwanie wyszukiwarek poprzez nienaturalne rozpowszechnianie stron (czytaj pozycjonowanie) to nie oszustwo.

Z tego co zaczynam rozumieć algorytm Googla to miał on wyłapywać i promować strony które podobają się użytkownikom (czytaj internautom) i to internauci je promują przez polecanie.

Więc pozycjonowanie można rozumieć jako oszukiwanie wyszukiwarek (czytaj oszustwo)

lub pozycjonowanie można rozumieć poprzez promocje stron w internecie (czytaj Promocja, reklama)

I jedno i drugie stwierdzenie z mojego punktu widzenia jest jak najbardziej słuszne

Liszek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności