Skocz do zawartości

Jak wgrać publikera na budgetvps ?

gruparho

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Na wstępie przepraszam za banalność pytania. Zapytanie kieruję do użytkowników serwerów budgetvps.

Zakupiłem serwel little - SERVER VPS 1 i chcę zainstalować na nim publikera.

Skorzystałem z niniejszego poradnika: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=106438

jednak zatrzymałem się na banalnej kwestii, jaki "username" wpisać w programie WinSCP ? Program pokazuje mi błąd "error - host does not exist". Co robić? Nie wiem jakie dane wpisać?

Pozdrawiam

zostalem zbanowany bo miałem multikonta

Jeśli nie masz wiedzy odnośnie administracji serwerów, wybierz sobie opcję VPS managed (administracja w cenie). Na ten moment to co kupiłeś to czyste zasoby maszyny, a jaki tam system miał będziesz i co w nim - Twoja kwestia.

PS. Mając ten poradnik winieneś sobie poradzić, chociaż.. hmm daj namiary postawię Ci go za friko.

E: literówka.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Skorzystałem z niniejszego poradnika: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=106438

jednak zatrzymałem się na banalnej kwestii, jaki "username" wpisać w programie WinSCP ? Program pokazuje mi błąd "error - host does not exist". Co robić? Nie wiem jakie dane wpisać?

Pozdrawiam

Musisz dodać usera przez którego będziesz się łączyć via ftp (nie może być to root),

adduser nazwa

odnośnie host - wpisz swój nr IP.

Nie zapomnij również o prawidłowym DocumentRoot dla virtualki apacha - np.: /home/user/

Musisz dodać usera przez którego będziesz się łączyć via ftp (nie może być to root),

Przez SFTP wejdzie na roocie. Nie polecane bardzo, ale praktycznie możliwe.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Ja tam sie nie znam na Linuxie i VPS ale z tego poradnika udalo mi sie postawic VPSa. Dziwne, ze nikt w tym watku nie zauwazyl co pisze autor w pierwszym poscie - "error - host does not exist"

Taki blad sugeruje niemozliwosc polaczenia sie z serwerem, a nie zlego uzytkownika czy haslo. Program w ogole nei odnajduje serwera, wiec cos zle podales adres - adresem jest IP i trzeba podac tez port (a port domyslny to 22, ale powinienes go zmienic i wtedy musisz podac zmieniony).

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

A może podpowiedzielibyście co gdzie wpisać? Mam następujące dane, które otrzymałem w mailu od budgetvps: hasło rot, adres ip (w mailu inny, a panelu administracyjnym też...), host name (w mailu sam numer 14497, w panelu 14497.serwervps.pl) i nazwa uzytkownika ?

W winSCP mam do wpisania: nr portu - oczywiście 22; host name; user name; hasło

wykorzystałem chyba wszystkie warianty, ale jest postęp. Teraz pokazuje się okno

"serching for host...

connecting to host...

using username "gruparho"

authenticing with pre-entered password

i teraz najlepsze

Acces danied..."

??????

W końcu udało mi się zalogować na serwer przy pomocy WinSCP

po zalogowaniu mam coś takiego:

screen.jpg

Pytanie 1. - Gdzie muszę wgrać publikera?

Pytanie 2. - W jaki sposób zainstalować skrypt, skoro wpisując domenę: publiker.budgetvps.pl wyświetla się informacja, "nie odnaleziono serwera"?

Co jest nie tak?

Pozdrawiam

Człowieku, mówiłem Ci wcześniej, ze wgram Ci za friko, tylko podaj dane to nie odezwałeś się - w sumie dobry pomysł masz podsunięty - wpłać na dzieci i masz robotę załatwioną, bo z twoim podejściem i doświadczeniem to Ci jeszcze trochę zejdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności