Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam takie pytanie. Czy do seokatalogów potrzeba zewnętrznego decaptchera? Jeśli tak z którego korzystacie ? antigate.com jest po Rosyjsiej stronie i troszkę z przelewem trzeba kombinować.

Drugie pytanie: czy opłaca się inwestować w domeny na Bazadon? Dużo jest obecnie użytkowników, którzy dzielą się preclami :)?

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Do publicznych darmowych seokatalogów trzeba mieć zewnętrzny decaptcher. Może być antigate.com albo deathbycaptcha. Od v5 będzie można stosować dowolne zewnętrzne z api antigate.

Obecnie jest 69 precli w bazadon. Ewentualnie zainteresuj się swkat.pl - aktywnych katalogów 345

Już za moment będzie dostępna zaktualizowana baza publiczna. Ta obecna była już delikatnie mówiąc kiepska (wiele katalogów padło).

Nie sprawdzałem skuteczności na tej nowej bazie, jednak już jutro lub w sobotę opublikuję małe porównanie na zaktualizowanej bazie v4 vs v5.

Edit. Baza jest już dostępna. Aktualizacja dostępna po wylogowaniu/zalogowaniu.

Tak, jest do przerobienia minimum kilkadziesiąt tysięcy adresów i stąd mogą być problemy (wczoraj był np. taki problem na hekko). Najwięcej jest tych do przesunięcia na czarną listę.

Robię na v5 małe zabezpieczenie, ale i tak w końcu nie obejdzie się bez wyczyszczenia adresów przesuwanych na czarną listę. Za jakiś czas ogłoszę akcję "przymusowych" aktualizacji bazy, a po określonym czasie wyczyszczę adresy do czarnej listy i będzie znowu fajnie to chodziło.

Cześć oka,

mam pytanie: wczoraj robiłem update bazy, mieliło, mieliło i wyskoczył błąd serwera 500 (jeżeli dobrze pamiętam) - no to mówie po aktualizacji,a dzisiaj widzę, że "masz aktualną bazę" i nie wiem czy mi się zaktualizowało (hosting seobezlipy)?

Wątpię, żeby się zaktualizowało. Dla wszystkich którzy mają problem z aktualizacją bazy (wywala serwer):

trzeba wywoływać kolejno adresy tak jak podaję (celowo pominięty jest krok 2 bo takiego nie ma):
adres/upbase.php?krok=1
adres/upbase.php?krok=3
adres/upbase.php?krok=4
adres/upbase.php?krok=5
adres/upbase.php?krok=6
adres/upbase.php?krok=7
adres/upbase.php?krok=8
adres/upbase.php?krok=9
adres/upbase.php?krok=10
adres/upbase.php?krok=11
adres/upbase.php?krok=12
adres/upbase.php?krok=13
adres/upbase.php?krok=14

PS. OCRdl już za jakiś czas będzie miał opcję czytania obrazków EasyDir.

Staram się jak mogę żeby w tym tygodniu się udało i... prawdopodobnie się uda. A z prawdopodobieństwa w szkole byłem dobry (choć zadania nie dotyczyły mojej osoby ;)

Myślę, że jutro, najpóźniej w środę będę miał przygotowane zestawienie skuteczności v4 vs v5 i jeśli będzie na korzyść v5 - w tym tygodniu będzie można się cieszyć nową wersją.

Myślę, że jutro, najpóźniej w środę będę miał przygotowane zestawienie skuteczności v4 vs v5 i jeśli będzie na korzyść v5 - w tym tygodniu będzie można się cieszyć nową wersją.

To zrobiłeś soft a nie wiesz czy v5 jest bardziej skuteczna ? To mogłeś sobie wziąć skrzynkę piwa i posiedzieć , olać to jak nie jest ... Jak to możesz nie wiedzieć czy nowa wersja jest bardziej skuteczna czy nie ? albo coś poprawiam albo olewam ?

@adis168 - burzysz jak nie wiem co. Inni potrafią spokojnie czekać. Tę skrzynkę piwa polecam Tobie :D

A w temacie - jeśli coś nie jest jeszcze gotowe, to skąd mam wiedzieć. Wróżką zębuszką nie jestem. W zamierzeniu ma być skuteczniejsze.

Edit. Zrobię na szybko porównanie jednego skryptu, będzie nieco jaśniej.

@oka Ty nie wiesz jak ja burzę chyba :D ? Co do piwa mnie jeszcze stać sam sobie mogę kupić... Czas to pieniądz. Co do wróżek zębuszek to możesz pisać w dziale dla początkujących. Nas interesują konkrety a to że ja tylko pytam ktoś musi być pierwszy po prostu pytam czy coś z tego będzie czy skończy ten projekt tak samo jak superwebmini ( nie interesują mnie kutnie z tobą tylko konkrety więc zaoszczędźmy sobie tego )

E nie, źle zrozumiałeś - nie chciałem Ci kupować piwa, miałem na myśli żebyś sobie kupił :)

Zaraz podam konkret dla webmini. Po prostu jeszcze nie sprawdzałem na całej bazie jak wygląda porównanie - ma być dużo lepiej. Ale to rzeczywistość się liczy a nie zamiary.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności