Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jeśli wytłumaczysz mi co to phpproxy :) to rozważę :)

zapewne chodzi o możliwość umieszczania na swoich serwerach plików php, które będą przejmowały część zadań tak jak normalne proxy. Stat4Seo korzysta m. in. z tego rozwiązania i sprawdza się znakomicie gdy ma się więcej serwerów.

AKTUALIZACJA!

3.1.9 - DonLinkage

16/05/2012

[x] rozwązanie problemu z odznaczaniem pingowania po zakończeniu projektu (przy edycji)

[x] uwzględnienie podziału # w podglądzie projektów

[x] uwzględnienie w podglądzie projektów danych z zakładki bazadon

[x] rozwiązanie problemu znikania tytułu z bazadon

[x] możliwość zmiany priorytetu z wyższego na zero

[x] poprawia rapid indexera oraz katalogowania rss

[x] przywrócenie raportowania otwartymini

[x] możliwość podłączania domen z rozszerzeniem .co.pl (traktowane jako funkcjonalne - 3pkt)

[x] możliwość powrotu z edycji projektu do grupy projektów

Mail już poszedł, jest też aktualizacja skryptu bazadon. Pojawił się program do zarządzania bazą precli na bazadon - będzie dobrze działał tylko z najnowszym skryptem precla - proszę więc o aktualizację (wystarczy podmienić 2-3 pliki) - wszystkie informacje w mailu.

DlaSeo.eu - jesteś pierwszy który pisze że obecna forma jest aż tak masakrycznie mało intuicyjna :) Na pewno nie jest to majstersztyk intuicyjności, ale zdecydowana większość sobie łatwo radzi :)

Plik update310to319 nie jest potrzebny, gdyż nie ma żadnych zmian w bazie danych. A teraz sobie przypomniałem, że nie zmieni się wyświetlana wersja z 3.1.0 do 3.1.9 :P Zawsze coś sknocę.

Takie phpowe proxy dałoby się zrobić, muszę tylko pomyśleć jak to ugryźć bo jeszcze czegoś takiego nie robiłem.

DlaSeo.eu - jesteś pierwszy który pisze że obecna forma jest aż tak masakrycznie mało intuicyjna :P Na pewno nie jest to majstersztyk intuicyjności, ale zdecydowana większość sobie łatwo radzi :)

Bo ja kaleka;) Ale jakoś napisałeś i już wszystko wiem:) Ale mogło by być lepiej:)

Usługi dla pozycjonera

Forum dla palaczy o e-papierosach i produktach ułatwiających życie;)

Po aktualizacji 3.0.3 -> 3.1.0 stanęło mi dodawanie i rejestracja w WP. Wyglądało to tak, jakby cron nie działał. Po wywołaniu ręcznie "cron.php" wyskakiwało mi coś w stylu: "Zmień chmody na katalog z dodawarką - dodawanie nie jest możliwe". Zmieniłem chmody głównego katalogu na 777 i teraz działa. Czy to tak ma być? W instrukcji nie ma nic na temat chmodów głównego katalogu.

Jest ok, dopisałem taką funkcję bo w wielu przypadkach były problemy z dodawaniem i niewiadomo było skąd to się brało.

Testuję sobie programik do zarządzania precelkami i wygląda to dobrze.

Osobiście bardzo widziałbym jedną opcję: zapamiętanie daty ostatniego czyszczenia i możliwość ustawienia, by czyścił tylko to co dodane zostało po tej dacie, lub po jakiejś innej, zdefiniowanej przez nas.

Chyba coś było w temacie, bo w okienku co do ilości wpisów mam: Wyświetl [] wpisów dni ze strony.

Z błędów jakie zauważyłem:

- z domeną IDN coś nie gra. Wyskakuje BŁĄD w harmonogramie, zarówno dla postaci z polskimi literami, jak i jako xn--bleble-4d3.pl i harmonogram chyba próbuje naprawić błąd w nieskończoność (odświeża mi się co chwilę),

- usuwanie ze wszystkich precli nie działa w niektórych przypadkach. W zadaniu mam tak to opisane:

Usuń wpisy zawierające::::jakasstrona.pl title=jakistytul autora [jakiś hash].

I mimo pomyślnie wykonanego zadania, nie usuwa mi nic. Może to ma związek z brakiem cudzysłowu w adresie w tagu <a href=https://jajakstrona.pl title=...>, tak, ze title zlewa się w programie z adresem strony?

A co do samej bazy, to jak ktoś wyżej wspomniał, usunąłbym darmowe subdomeny, a jest ich kilka (mogę podać listę tych znanych mi na maila).

Pomijam już nawet fakt, że nie jest to fair względem większości ludzi wstawiających domeny tld, ale niektóre z tych darmowych hostów (jeśli nie wszystkie, co do kilku mam 100% pewność) mają bardzo mały limit wielkości pliku i prędzej czy później dodawanie do takiego precelka będzie tam zablokowane bez możliwości ominięcia tego.

I jednak apelowałbym o lepszą synonimizację (bądź w niektórych przypadkach jakąkolwiek) dodawanych tekstów, bo może się to dla nas źle skończyć;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności