Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ehhh... texty z generatorów, linki do zaspamowanych syfiastych for + już poinstalowane SWL.

Dalej bym się upierał nad BazaDon2 i zrobić mocniejsze restrykcje i wymagania co do publikacji treści i linkowania z precli.

laska.gif

@kiri, nie przeżywaj.

Te precle są do POZYCJONOWANIA a nie do pięknego wyglądania i autorskich tekstów.

Standard standardem ale nie oczekuj, że będzie to sieć "artelisów".

Zamiast narzekać rób swoje a zobaczysz że efekty przyjdą same, nawet z pomocą tak "syfiastych" precli :beee:

sieć swoich to sieć swoich (mam zacną grupkę :beee: ) -> a bazadon to bazadon i są to kompletnie 2 niezależne tematy.

Chodzi mi tu bardziej o to, żeby się "ugadać" co można, a czego nie i tyle w temacie.

laska.gif

Mi tam kiepskie teksty zbytnio nie przeszkadzają. Tylko mogłyby być chociaż sformatowane i stworzone specjalnie na potrzeby bazadon, a nie przepuszczone już przez web-mini kilka razy... Tego właśnie bym zabronił. Czas wreszcie chyba na jakiś regulamin. Jeden link wychodzący zostawiłbym, chociażby z powodu stopki autora w darmowych szablonach. Jak ktoś zrobi swój lub usunie, niech sobie wstawi co chce.

A ja też nie chcę tekstów zduplikowanych w setkach kopii gdziekolwiek w Internecie i bez ładu i składu. Nie po to wkładałem domeny tld, by mieć spam taki jak na preclach ogólnodostępnych czy jak wyżej wspomina seonerd - z webmini.

Ogólnie uważam, że jak ktoś nie ma chęci/możliwości/czegokolwiek by popisać proste teksty tylko pod BazaDon to niech lepiej zostanie z bazą publiczną.

Witam

Proponuje takie rozwiązania dotyczące bazydon

Wymiana dostępami do precli baza don.

Właściciel precelków wypełnia mały formularz jakich tekstów potrzebuje unikalne, z synonimami, ilość znaków, ilość linków.

W panelu dodawarki była by informacja właściciel np. 10 precli opublikuje unikalne artykuły, jeden link w treści, 1500 znaków.

Zainteresowana osoba przesyła artykuły spełniające wymagania. Właściciel precla sprawdza artykuł.

Takie rozwiązanie odsieje ziarna od plew.

Wchodząc do projektu liczyłem na jakościowe zaplecze i planowałem udostępnione domeny traktować na równi z moimi prywatnymi stronami.

Co do unikalności treści, to wrzucam do projektu BazaDon 1 artykuł na każde 50 stron w bazie. Każdy artykuł dobry merytorycznie, gdzie tylko się da logicznie wstawione synonimy (bez wyrazów typu zawżdy, atoli itp.), teksty przed uruchomieniem projektu generuje, sprawdzam i poprawiam.

Zdecydowanie jestem za pójściem w stronę jakości BazaDon.

Jak dostaję jeden artykuł na wszystkie moje strony w bazie i ten sam artykuł ląduje w preclach poza BazaDon to nie chce mi się nawet udostępnionych stron pozycjonować i zmieniać w nich wyglądu.

Idealnym rozwiązaniem dla mnie było by, gdybym mógł włączając stronę do bazy zaznaczyć, które domeny przeznaczam na masówę, a które na jakościowe zaplecze z bardziej rygorystycznymi regułami, gdzie nie trzeba by było zajmować się moderacja wpisów.

Jedno jest pewne - musimy znaleźć złoty środek na bazadon i to w miarę szybko.

Po pierwsze proponuję moderowane precle z panelu centralnego + możliwość dania odpoczynku dla niesfornego preclomana.

Jeśli chodzi o wymianę swoimi bazami - już niedługo coś takiego się pojawi - osobny projekt. Program będzie... a nie, to zostawię jeszcze w tajemnicy. Bo o programie do zarządzania WP się już na forum wygadałem ;)

a co a ja się pochwalę (nie wiem czy można) ale zdobyłem dobrą bazę presów i już mam zarejestrowanych ponad 600 szt z 5000 i dodane do 300 nie wiem czy to dobry wynik ale porównując z bazą podstawową to jest całkiem całkiem (chyba) :jezyk1:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności