Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

... aby można było ustawić limit dziennych dodań do danej stronie a nie do konkretnego zadania w harmonogramie...

Jeśli będzie więcej głosów o taką opcję to mogę wprowadzić.

detekcja

40 tysięcy adresów to jedynie wrzucić jako podejrzane o któryś ze skryptów - bo 40tysięcy x 10 rodzajów skryptów to ho ho. 1 rodzaj skryptu na minutę -> 400 tysięcy minut (3/4 roku).

Po detekcji adres trafia/nietrafia do zidentyfikowanych i można sobie później adresy przenieść do prywatnych baz.

raportowanie easydir

Dokładnie tak, skrypt działa w ten sposób że zaraz po dodaniu bierze do raportu najnowszy wpis. Jeśli ktoś doda wpis w tym samym czasie to może być już inny link. Posiedżę nad rozwiązaniem.

tytuł projektu

Problem rozwiązany - można sobie pobrać paczkę i podmienić plik edycja.php

Co do aktualizacji - mam jeszcze mały problem, jak tylko go rozwiążę będzie aktualizacja.

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A można by wprowadzić funkcję przeglądania logów ?

np. ile w danym dniu dodało do poszczególnych katalogów, precli.

Może coś na zasadzie monitoringu: tabelka z datą, skryptem i w komórce z ilością dodanych ?

Ostatnio miałem problem taki, że skrypt bardzo szybko wykonywał dzienny harmonogram i dopiero w raportach sprawdziłem daty wpisów w WP.

Zorientowałem się, że gdzieś był błąd i od kilku dni nie dodawał do WP. Musiałem klikać codziennie - kontynuacje.

O samą datę raportu już kiedyś ktoś pytał. Nie byłem przekonany. Jeszcze kilka głosów i się przekonam. Choć trzeba mieć na uwadze to, że przy 500 000 adresów w raportach sama data może dość mocno zwiększyć objętość bazy.

Ostatnio było dużo uwag, zgłoszeń mniejszych i większych błędów. Wszystko na bieżąco poprawiam. Będę chciał dziś/jutro już podesłać aktualizację do 3.3.0

Nie da się, bo jest unique na adres. Chyba że go ręcznie zdejmiesz, wtedy doda na każdy login osobno.

Panie i panowie - wyczyszczona została bazadon z banów. Proszę posprawdzać sobie statusy i ewentualnie uzupełnić - najlepiej przenieść całość wraz z wpisami na nową domenę. Wystarczy przerzucić pliki i ewentualnie dać większy chmod na bazę.

Jako stosunkowo nowy user tego softu zabrałem się ostatnio za oczyszczanie bazy prywatnej i widze że jest tu spory błąd o którym dziwie się, że nikt do tej pory nie wspomniał. Mam 2 bazy prywatne: podstawowa i oczyszczona - do tej drugiej chciałbym przenosić poprawne dodania z raportów, ale nie jest to możliwe bowiem skrypt pilnuje unikatowości w obrębie wszystkich baz prywatnych. U Was też to tak działa? Oczywiście najlepiej gdyby takie oczyszczanie robiło sie samo na bazie raportów, ale przynajmneij powinna być możliwość aby robic to samemu.

Można sobie oczywiście usunąć łatwo w bazie unikalność (zdjąć klucz z pola adres w odpowiednich bazach_priv) - ale jeśli ostro korzystasz z harvestera katalogów to nie będzie to dobry pomysł.

Co do znikających nazw - jeśli jest potrzeba proszę o kontakt. Przy aktualizacji (już dziś powinna być) będzie wszystko sprawdzone.

Panie i panowie - wyczyszczona została bazadon z banów. Proszę posprawdzać sobie statusy i ewentualnie uzupełnić - najlepiej przenieść całość wraz z wpisami na nową domenę. Wystarczy przerzucić pliki i ewentualnie dać większy chmod na bazę.

No trochę ta moderacja nie wyszła, bo pousuwane zostały te które mają site w google >500...

JUŻ PORAWIONE - dzięki!

Nie wiem czemu, ale scrapebox pojechał po bandzie i się tak bardzo pomylił. Nawet moje serwisy oznaczyłem jako bany a okazało się że ich nie miały. Cóż, już niedługo będę uruchamiał własnego bota do monitorowania stron w systemie i nie powinno być wtedy takich problemów. Ulżyło mi, że nie ma tych bananów.

Obecnie w bazie mamy 370 precli - a jak ładnie się indeksują :)

Tak - to normalne. Chodzi o to, żeby adresy się nie duplikowały po różnych bazach. Kopiuj udane gdzieś do jakiegoś txt a później na końcu usuniesz bazy i wczytasz sobie jedną z pliku.

wydawało mi sie że lepszym pomysłem jest mieć 2 bazy prywatne - bo jeśli usunę całkowicie tą do której harvestuję i zostawię w niej tylko udane z raportów to potem będę znów dodawał do tych samych do których juz się kiedyś nie udało dodac a które zostały ponownie czy to zharvestowane czy to przezmnie dodane

Można sobie oczywiście usunąć łatwo w bazie unikalność (zdjąć klucz z pola adres w odpowiednich bazach_priv) - ale jeśli ostro korzystasz z harvestera katalogów to nie będzie to dobry pomysł.

Co do znikających nazw - jeśli jest potrzeba proszę o kontakt. Przy aktualizacji (już dziś powinna być) będzie wszystko sprawdzone.

jak wygląda takie usuwanie katalogów w przypadku wordpressów zarejestrowanych któe siedza w bazie priv - jak usunę je z bazy czy dodam do drugiej prywatnej to będzie on dla nich trzymał usera i hasło?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności