Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie wysłałem małą aktualizację, dotyczy przede wszystkim poprawienia dodawania do easydir (do poprzedniej aktualizacji wkradł się błąd).

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

czy ktoś ma też taki problem że przy dodawaniu do WP ten sam wygenerowany artykuł z synonimów jest dodawany w niezmienionej formie tyle razy ile jest ustawione w speed(np.15), a dopiero podczas kolejnego uruchomienia cron generowany jest "inny" artykuł(generowany z synonimów) ?

...

Docelowo tak ma nie być. Muszę znaleźć przyczynę. W tym momencie pracuję nad aktualizacją donprecel, więc proszę o troszeczkę cierpliwości.

Mam dwie propozycje:

1. W dziale Projekty, aby pokazywało procentowo ile już dodało do danego projektu.

2. Jeśli mam ustawione w Konfiguracji dzienną ilość dodań np. 3000. To jeśli w Wordpressach mam mniejszą liczbę, to aby w Harmonogramie pokazywało rzeczywistą liczbę wordpressów w bazie, a nie tą wartość z Konfiguracji.

Wydaje mi się, że DonLinkage został ostatnimi czasy trochę zaniedbany w związku z innymi projektami autora ;)

Jest kilka rzeczy, które pasowałoby zrobić, żeby trochę poprawić efektywność i komfort użytkowania programu.

Mam nadzieję, że program doczeka się w najbliższym czasie 'dopieszczenia' :)

1. Najważniejsze:

- Zlikwidować wysyłanie zduplikowanych artykułów po każdym wywołaniu cron'a

2. Ważne:

- Pingowanie - fajnie byłoby wrzucać wpisy do pingowania do jakiejś określonej bazy i tam automat wywoływany cron'em pingowałby bazę w określonych odstępach czasu.

- Tworzenie prywatnych baz obok standardowych - 'prywatne' i 'publiczne'

- Powiększenie ilości znaków, które mogą się zmieścić w polu 'tytuł do precli'

3. Mniej ważne:

- Nie działa eksport raportów do txt oraz e-weblink (przynajmniej u mnie)

Trzeba by się też zastanowić, nad poprawą skuteczności dodawania do WP. Jakieś pomysły?

- Tworzenie prywatnych baz obok standardowych - 'prywatne' i 'publiczne'

Dokładnie, przydałaby się możliwość tworzenia kilku baz prywatnych.

- Nie działa eksport raportów do txt oraz e-weblink (przynajmniej u mnie)

Jest błąd w linku do raportu. Zamiast rozszerzenia .txt jest .tx Trzeba ręcznie poprawiać link.

Rzeczywiście jeśli chodzi o dostępny czas to kiepsko, ale powoli wracam do normalności. Aktualizacja się robi, będzie zwiększenie skuteczności dodań do WP, eksport w sumie jest już poprawiony (jesli ktoś koniecznie chce proszę o kontakt na @), jest też kilka innych rzeczy wdrażanych (w tym pingowanie). Jeśli chodzi o bazy - narazie będą tylko prywatne i publiczne.

Po prostu nie czyść dotychczasowej bazy, rejestracja nowej bazy nie jest równoznaczna z kasowaniem istniejącej bazy zarejestrowanych. Chyba że chodzi Ci o coś innego...

@okazwłoka, a co w unikalnością wysyłanych artykułów, o której była już mowa w tym wątku. Ta sprawa interesuje mnie w sumie najbardziej i uważam, że to powinien być priorytet :D

Nie będę pytał Cię o podanie terminu aktualizacji, bo to nie ma sensu, ale tak ogólnie mam liczyć ten czas w dniach czy tygodniach? :P

Unikalność będzie oczywiście przywrócona. Do aktualizacji licz dni :D

Jeśli chodzi o bazy - prawdopodobnie musiałbym zmienić całkiem system. Dlatego narazie to musimy odsunąć na przyszłość - co będzie, zobaczymy.

Czy po tej ostatniej aktualizacji pliku 'rejestracja.php' coś się komuś zmieniło? U mnie znaczny spadek zarejestrowanych WP.

Przed ostatnim razem:

Baza: 3146 WP

Zarejestrowanych: 1191

Skuteczność ~37%

Wczoraj:

Baza: 3713 WP

Zarejestrowanych: 763

Skuteczność ~20%

Reasumując - mając o 567 WP w bazie więcej, udało mi się zarejestrować o 428 WP mniej niż ostatnio.

Jakieś pomysły?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności