Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam pewną propozycję. Mianowicie chodzi o to, żeby ograniczyć zasysane zdjęcia przez skrypt precla do tych przeznaczonych do darmowego wykorzystania. Google Image (chyba to jest źródło fotek?) ma funkcję wyszukiwania według tych kryteriów. Tak sobie wczoraj pomyślałem, ze wyprzedzana konkurencja może się kiedyś pogniewać z powodu użycia ich zdjęć :/

Problem małej ilości darmowych zdjęć w polskim internecie możnaby rozwiązać osobnym polem na słowa kluczowe według których mają być wyszukiwane i wtedy każdy wpisałby sobie angielskie słowa.

Ewentualnie dobra byłaby opcja "nie używaj zasysania zdjęć" zależna od wysyłającego artykuł.

A może rejestrujesz po prostu do bazy prywatnej (i z tego co widzę masz starszą wersję, bo w najnowszej jest informacja o bazie prywatnej i publicznej).

Co do logów - będzie przy najbliższej aktualizacji. Oczywiście będą też przydatne funkcje wykorzystujące te logi :)

Aktualizację katalogów zrobię jeszcze w tym tygodniu, już jutro (mam zebranych trochę nowych katalogów, muszę je tylko sprawdzić pod względem możliwości dodawania).

Już zapuszczam robota :D - zobaczymy czy rzeczywiście tyle baników. Przed przyznaniem bana sprawdzam dodatkowo ręcznie w Goglach.

okazwłoka - na innym forum toczyła się dyskusja odnośnie prywatnego forum dedykowanego dla DonLinkAge, zamkniętego wyłącznie dla posiadaczy licencji. Co Ty na to? Może warto by takie coś wprowadzić i móc spokojnie dyskutować za zamkniętymi drzwiami np. na tematy związane z BazaDon? Bo faktycznie dziś sporo bananów poleciało.

#edit: yy ja patrzę, moje kilka precelków dodanych wczoraj jeszcze się nie zaindeksowały :D Ogólnie warto by jakieś zasady czy cuś związanego z tym projektem zrobić, bo to na prawdę ciekawe przedsięwzięcie i ma potencjał, więc przydałoby się forum :)

Zrobimy jakieś forum, w końcu DonLinkage to już uznany produkt - za kilka dni mija roczek.

Na zaindeksowanie dajemy każdemu precelkowi 4 tygodnie, więc spokojnie nawet "samo" się zaindeksuje.

Co do banów: już kilka wyłapałem. Co ciekawe jak na razie nie ma tam regionalnych :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności